Начало форум Музикален Свят [A World Built Upon Music] Рок, Метъл, Хардкор [Rock, Metal, Hardcore] Depeche Mode

Depeche Mode

Новини, Песни, Общи Теми, Албуми, Биографии

Мнение Нед Сеп 08, 2013 9:35 am
Don`Makaveli Аватар
Основател на TupacBG.Com

Мнения: 304
Местоположение: Плевен

Depeche Mode
Изображение

Депеш Мод (на английски: Depeche Mode) е английска синт поп (synth pop) група, основана през 1980 г. в Базилдон и кръстена на френското модно списание „Dépêche mode“. Стилът в началото на кариерата им е ню уейв (new wave) с елементи на ню романтик (new romantic), а през 90-те ги окачествяват като алтернативна рок група.

* Мартин Гор (Martin Gore) - текстове, музика, китара, синтезатор, вокали, бекграунд вокали
* Дейвид Геън (David Gahan) - фронтмен, вокали, текстове
* Андрю Флетчер (Andrew Fletcher) - синтезатор, менаджер

Бивши участници в групата:

* Алън Уайлдър (Alan Wilder - Recoil) - клавиши, ударни, програмиране. От 1982 до 1995 година.
* Винс Кларк (Vince Clarke - Yazoo, The Assembly, Erasure) - текстове, синтезатор. От 1980 до 1981 година.

80-те: В търсене на себе си

1979

В училището "Николас Компрехенсив" в Базилдон ходят в един и същи клас Винс Кларк, Андрю Флетчер и Мартин Гор. Винс и Андрю, които пеят заедно в църковния хор, свирят заедно и в групата "No Romance In China". Мартин свири на китара първо в групата "Norman And The Worms", а след това и в "French Look", като се пробва и да пише текстове на песни.

След появата на Гари Нюман, Винс решава, че ще променят стилът си и ще преминат изцяло на синтезатори. Така се създава "Composition Of Sound". Винс заема временно мястото на певец и фронтмен на групата. Мартин се присъединява в малко по-късен период. Единственото, което липсва на триото е един певец.

1980

В началото на 1980 се присъединява Дейвид Геън, който работи на микспулта за групата "Composition of Sound", като певец. Дейв посещава три години колежа "Southend Art" и чете модни списания, между които и френското "Mode Dépêche". Той дава и прекрасната идея, групата да се преименува на някое благозвучно име, което лесно може да се запомни: "Depeche Mode"

Докато Дейв се занимава по цял ден да предлага демотата на групата на различните звукозаписни компании, Мартин работи в банка. Анди работи като застрахователен агент, а Винс от време на време като шофьор. Демотата и инструментите струват тогава доста пари, които трябвало да се изработят по някакъв начин. Въпреки всичко следват отказ след отказ от звукозаписните компании.

Когато Депеш Мод на 10 декември 1980 г. за втори път излизат на сцена като подгряваща група на "Fad Gadget", най-накрая целта е постигната. На концерта ги забелязва (Daniel Miller), автор на революционен за времето си проект The Norm, собственик на независимото звукозаписно студио "Mute Records", при което е и "Fad Gadget".На първо време (до 86та) Mute нямат договор с Depeche Mode. Всичко се определя от едно ръкостискане и съгласие за пълно поделяне на разходите, както и на приходите. В днешно време групата сключва единичен договор за издаването на всеки следващ албум.

1981

Първият сингъл "Dreaming Of Me" достига 57 място на английската чарт-класация. Вторият сингъл "New Life" се изстрелва веднага с излизането си на 11, а "Just Can't Get Enough" достига дори до 8-мо място. Мотивирани от успеха на 3-те си хита през октомври се появява дебютният им албум "Speak And Spell". Всички песни, с изключение на 2, са написани от Винс Кларк. Депеш Мод предприема малко турне в Англия и Германия. Любопитсвото към четирите момчета от Базилдон се покачва и Джоан (Joanne), приятелката на Дейв, организира информационно бюро в къщата на нейните родители. Оттам тя дава информация за най-новите планове на групата. Поради бързо нарастващата известност на групата и придналежащия стрес Винс Кларк, на който му идва повече, решава да напусне групата.По принцип Винсънт ненавижда живите изяви по клубове и зали .Стремежът му да бъде студиен музикант творящ музика за дискотеките проличава и от останалите му проекти , които той осъществява след като напуска Депеш мод . На 21 декември, 1981 г. Винс Кларк напуска официално групата с прощално представление на Депеш Мод по английската телевизия.

1982

Тъй като Винс Кларк напуска Депеш Мод, групата остава без главния си талант за писане на текстове. Тази трудна задача се поема от Мартин Гор, който в албума "Speak And Spell" с написаните си две песни доказва, че може да се справи с трудната задача. Така триото Депеш Мод се насочват смело към издаването на четвъртият си сингъл "See You", който Мартин е написал още преди години. Чрез една обява в "Melody Maker" намират Алън Уайлдър, който до тогава работи като помощник тонрежисьор с групи като "Hitmen" и като кийбордист в групата " Korges ". Депеш Мод обаче официално продължават да се появяват като трио. Едва към средата на годината, след успешно САЩ-турне и след успешно изкарване на вторият си албум "A Broken Frame", Алън се утвърждава като четвърти член на групата. За години напред той определя цялостното звучене на групата , и стиловата аранжировка - дейности в които се оказва доста способен . Много критици не предричат бляскаво бъдеще на Депеш Мод, след напускането на Винс Кларк. Групата е определена като тийн-идол , следователно е причислена към " еднодневките "/ One hit wonder Group / - иронично название на групи и изпълнители създали един единствен хит , след което биват автоматически забравени . За разочарование на злите езици , и за радост на Депеш Мод албума "A Broken Frame" достига до осмо място в английската чарт-класация. Следва успешно турне в Европа до края на годината.

1983

С "Get The Balance Right" Депеш Мод публикуват техният седми сингъл. През март следват турнета в Канада, Япония, Хонгконг и САЩ. Още незавърнали се през юли се появава и първият предизвестник на новият им албум: сингъла "Everything Counts". Третият албум "Construction Time Again" се появява през октомври и е шедьовър на Депеш Мод. Това ли е обаче Депеш Мод? Тежки текстове, които заклеймяват унищожението на околната среда и мизерията на третия свят; всичко това опаковано в добре звучащи, меки мелодии. Освен това става видима промяната в стилът им . От леките и неангажиращи песнички , те демонстрират разширяване на стиловата си ориентация . Това е първият им албум издържан в технопоп стил - придобиващ все по - голям интерес сред синтезаторните групи , респективно печелещ все повече почитатели сред меломаните . За първи път е миксирана плоча с 56 пътеки - в берлинските "Hansa Studios". Шедьовър в историята на музиката! Пътят е ясен: технопоп ритми и прекрасни синтетични мелодии. Също и този път Мартин поема главния товар на писането, с изключение на две песни ("Two Minute Warning" и "The Landscape Is Changing"), които са написани от Алън.Още тогава композиторският талант на Алан Уайлдър създава напрежение между него и Мартин - очевидно преживяващ се като лидер в групата , заради композирането на песните . Дванайсет години по-късно напрежението между двамата , ще мотивира Алън да напусне групата през 1995 г. Както и в предният албум Мартин изпълнява и в този една песен ("Pipeline"). Веднага след това Депеш Мод правят турне в Европа за да рекламират новият си албум. Още докато трае турнето се появява и новия сингъл "Love In Itself".

1984

Добре отпочинали Депеш Мод стартират за своя нов удар. През Април се появява "People Are People", и се изстрелва на първо място в немската и на трето място в английската чарт класация.Аранжирана като образцов технопоп , песента е записана и с нови дигитални синтезатори , което позволява доста по сложни ритмични и мелодични аранжировки , невъзможни при използване на аналогови синтезатори . Феноменалният успех следва почти венага и в други европейски страни. И всичко това след като повечето европейски критици не предвещават добро бъдеще на групата след напускането на Винс Кларк.

Списания, които по-рано се колебаят дали да вземат интервю от Депеш Мод, се надпреварват сега да бъдат допуснати до групата. Въпреки всичко обаче Депеш Мод отказват на някои списания, тъй като забелязват, че те пишат каквото си искат.

Връщайки се от различни турнета, от които печелят златната плоча за "People Are People", се захващат за работа в берлинските Ханза студия и миксират четвъртия си албум "Some Great Reward". Вторият сингъл "Master And Servent" стои 2 седмици на второ място в немските класации. През ноември публикуват "Blasphemous Rumours" и вълните на възмущението от текста заливат Европа. Песента третира неадекватното поведение на Бог , играещ си със съдбата на хората . В Германия и Великобритания песента бива бойкотирана и Депеш Мод са принудени да я издадат като двоен сингъл. Групата търпи и критика от страна на църквата, която заклеймява сингъла като скандален и богохулствен. Въпреки всичко Депеш Мод правят едно успешно европейско турне.По това време интересът към тях е направо маниакален . Голям дял в това има интереса на музикалния бизнес към синти-поп групите , намиращи се в апогея на славата си . В следващите години електронната звучност ще бъде постепенно неглижирана , за сметка на набиращия " скорост " алтернативен рок .

1985

В началото на годината Депеш Мод правят концерти в Япония и САЩ. През Май публикуват "Shake The Disease" и Мартин шокира света: още през 1984 той се появява на концерти с къса пола над кожените му панталони, а сега показва и предпочитанието си към дълги кожени поли. Всичко допълва и със своите изцепки и разсъбличания пред репортери. Това води до всеобщо въодушевление, но и до предположението, че Мартин е може би би- или хомосексуален. Той обаче дава да се разбере, че това си е негова лична работа, а не на групата като цяло. Въпреки това съмненията относно сексуалната ориентация на момчетата остават и до ден днешен . През септември Депеш Мод публикуват своя 14. сингъл "It's Called A Heart". В края на годината групата се събира отново в студиото и започват работа по новия си албум. Първо излиза в края на годината сингъл-компилацията "The Singles 81-85", която включва и сингълите "Get The Balance Right", "Shake The Disease" и "It's Called A Heart", впоследствие и Live-видео "The Greatest Hits".

1986

Най-голямата си трансформация Депеш Мод претърпяват през 1986 година с издаването на петнайстия им сингъл "Stripped" и последвалият го албум Black Celebration. За него Мартин Гор написва едни от мрачнитеси текстове. В Black Celebration е включена и нова версия на "Fly on the Windscreen",първоначално b-side на "It's Called a Heart". "A Question of Time" е първият клип на групата, режисиран от холандския фотограф Антон Корбин. До този момент Корбин е режисирал 19 клипа на Депеш. Съвместната им работа продължава и до ден днешен, като последният заснет от него клип на Депеш Мод е "Suffer Well".

1987 - 1988

През тази година излиза албумът Music for the Masses. Пресата прелива от хвалби към него за разлика от всеки друг албум, издаден от групата досега. С него момчетата пробиват на американския пазар - нещо, което до този момент не са успели да постигнат. Music for the Masses е последван от световно турне в периода 1987-1988. Кулминацията му е на 18 юни 1988 в Роуз Боул, Пасадена, като този концерт е посетен от 60 453 души. Концертът е заснет и издаден под името 101.

90-те: Години на бляскав успех и трудни премеждия [редактиране]

1989 - 1990

В средата на 1989 Депеш Мод започват работа по поредния си студиен албум. От него са суперуспешните сингли "Personal Jesus" и "Enjoy the Silence". "Personal Jesus" е различен от всичко, правено от групата досега. В песента за първи път са използвани китари. Албумът е наречен Violator, а последвалото го турне - World Violation Tour. По това време Антон Корбин вече изцяло се грижи за визията на Депеш Мод. Той определя всичко: от обложките на синглите до видеоклиповете, както и сценичното оформление за предстоящото турне. World Violation Tour също е огромен успех за групата. 48 000 билета за концерта в Лос Анджелис за продадени само за един час. След края на турнето Дейв, Мартин, Анди и Алан си вземат една година почивка, нещо, което не се е случвало от създаването на групата до този момент. Ще изминат три години, докато британците издадат нещо ново, но пък чакането определено ще си заслужава.

1993 - 1994

През 1993 година с албума Songs of Faith and Devotion Депеш Мод правят рязък завой в стила си. Няколко седмици преди появата на албума е издаден пилотният сингъл към него - "I Feel You", който приятно изненадва феновете с рок звученето си. За разлика от предни години момчетата започват да използват живи инструменти. Мрачните текстове на Мартин Гор допълват брилятната му музика. Songs of Faith and Devotion дебютира на първо място в САЩ и Великобритания. Следва 14-месечното турне "Devotional", което утвърждава Депеш Мод като една от най-големите рок банди наред с U2, R.E.M., INXS, и The Rolling Stones. То е последвано от две по-малки през лятото на 1994 - "Summer Tour" и "Exotic Tour". На тях обаче ясно проличава, че вече нещо не е наред в Депеш Мод: Андрю Флечър не взема участие, като се оправдава със здравословното си състояние. Все пак в музикално отношение нещата вървят идеално. Успехът на Songs of Faith and Devotion е толкова голям, че е издадена негова лайф версия, а турнето е заснето на филм. Но по това време Дейв е под все по-силна зависимост от хероина, което е причина за нарастващото напрежение и вече откровена непоносимост между членовете на групата.

1995-1998

Сутринта на 1 юни 1995 изненадва всички (включително и членовете на групата) с изключително неприятна новина. Тогава, навръх 36-тия си рожден ден, Алан Уайлдър оповестява, че напуска Депеш Мод. Човекът, оформил до голяма степен типичното за бандата звучене, изразява разочарованието си, че упоритата му работа не е получила нужното уважение и заявява, че повече не може да търпи тягостната атмосфера между музикантите. Алан не се оттегля изцяло от музикалната сцена, продължава да работи над соловия си проект Recoil. Неприятелите на групата потъркват доволно ръце и предизвестяват края на Депеш Мод. Чернто лято продължава с неуспешния опит за самоубийство на силно зависимия от наркотиците фронтмен от 17 август 1995, когато Дейв си прерязва вените с бръснарско ножче. Приет е в клиника на лечение, но кратко след това е пуснат. На 28 май следващата година свръхдоза хероин и кокаин го довежда до клинична смърт. През лятото певецът почва да лекува зависимостта си, като по време на лечението групата записва нов албум. Ultra се появява на следващата година, като от него излиза един от най-популярните хитове на Депеш Мод - "It's No Good". За първи път от години издаването на албум не е последвано от турне. Издадена е обаче нова колекция от сингли, озаглавена "The Singles 86-98", след която тримата предприемат кратка световна обиколка - The Singles Tour. В сборния албум е включена и една нова песен - "Only When I Lose Myself". След като заснема видеото към нея, Антон Корбин прекратява на този етап работата си с Депеш Мод. Самите музиканти се оттеглят от сцената и следват години на мълчание.

Депеш Мод през XXI век

2001-2004

През 2001 е издаден десетият студиен албум на Депеш Мод Exciter, продуциран от Марк Бел. Exciter е първият албум на групата, който достига по-високи позиции в американските, отколкото в британските класации. Той не е добре приет от болшинството фенове и критици, макар някои списания да публикуват положителни отзиви за него. Въпреки че албумът не е точно това, което феновете са очаквали след дългата пауза, Депеш предприемат мащабно световно турне. Exciter Tour се нарежда сред успешните турнета на групата и е заснет и издаден на DVD под името One Night in Paris.

След края на турнето през 2002 тримата членове на групата се отдават на соловите си кариери. 2003 поднася на феновете Paper Monsters - първият самостоятелен албум на Дейв. От него са синглите Dirty Sticky Floors, Bottle Living и I Need You. Фронтменът на Депеш Мод се отправя и на турне, излязло на DVD с името Live Monsters. През същата година излиза и вторият солоалбум на Мартин, озаглавен Counterfeit². Counterfeit ЕР (първият самостоятелен проект на Гор) се появява още през 1989 и разочарова феновете с липсата на авторски парчета. В албума Мартин събира кавъри на свои любими песни, защото желае да запази творческия си потенциал за работата с групата. Затова и е наречен Counterfeit (Фалшификат). Неговото продължение от 2003 година отново не поднася нищо авторско, а само нови версии на стари любими на Мартин песни. Третият от Депеш Мод - Андрю Флечър - основава собствен лейбъл, наречен Toast Hawaii. Засега единствените изпълнители, които той продуцира, са синтпоп групата Client.

През 2004 година излиза компилацията Remixes 81 - 04. Тя съдържа както вече издавани, така и нови ремикси на синглите на Депеш Мод от периода 1981 - 2004. Като сингъл от сборния албум излиза Enjoy the Silence 04 - ремикс на емблематичната за триото песен, направен от Майк Шинода от Линкин Парк.

2005-2006
Martin Gore
Martin Gore
Dave Gahan
Dave Gahan

През 2005 година издават албума Playing the Angel. След тежка криза и няколко години без хитове успехът на албума е огромен и следва голямо турне. На 21 Юни Депеш Мод пристигат в България, където събират над 40 000 души на стадион „Локомотив“.

Дискография:

* Speak & Spell (1981)
* A Broken Frame (1982)
* Construction Time Again (1983)
* Some Great Reward (1984)
* Black Celebration (1986)
* Music for the Masses (1987)
* Violator (1990)
* Songs of Faith and Devotion (1993)
* Ultra (1997)
* Exciter (2001)
* Playing the Angel (2005)


източник:bg.wikipedia.org
Присъединете се към Tupac обществото http://www.facebook.com/tupacbg

Хип-Хоп, улична и градска мода http://www.HoodStyle.bg
Изображение

Мнение Съб Дек 13, 2014 12:01 am
Din#gek[tFatT5,2,4]

Polo shirts by Ralph Lauren can be hard to find and buying them will most likely take a large chunk out of your clothing budget. It's the American icon we covet. But, we need Tiffany Sale to think frugally as more and more of the American economy stutters. I have love wearing Ralph's clothing line for years and enjoy looking my best, just like you do.

It's a fact that are clothing budgets are becoming tighter as inflation continues to climb. Relief is no where in sight and the canonink.co.uk price major department stores are charging for polo shirts buy Ralph Lauren are ever increasing. They need to make a profit and I think as consumers we understand there right to run a profitable business. But, we as thrifty people also reserve the right to spend our money wisely.

I use to blow all kinds of Tiffany Sale at major department stores. I mean when I think about the days when I was single and had income I could reasonably part with I had no problem dropping hundreds of dollars to look great. Times have changed for me and I now have a family to raise and that puts a crimp on my clothing budget. So I did what any frugal shopper would do. I researched the internet for the best place to purchase Ralph Lauren shirts. It took some time, but I believe I have found utopia when it comes to finding discount clothing. I would rather be a smart shopper instead of someone who purchases to satisfy my selfish desires. After all I have other people to think about besides myself.

It still amazes me how readily available polo shirts buy ralph lauren outlet online Ralph Lauren are found online. You no longer need to worry about sacrificing cost to look great. We all love to look great. It gives us confidence and a sense of purpose when we feel good about ourselves and clothing that makes us look great is one way to gain confidence.

You want to look great 2014 Christmas Day Gifts and feel good about yourself without breaking the bank. I suggest you visit: Ralph Lauren Shirts at Discount Prices and save a little extra money while keeping a sense of fashion.
--------------------
Related Links :
http://pauted.cuisine-spirit.com/pandor ... 54476.html
http://pauted.a-thera.jp/article/386735 ... 1417574906
http://www.przepisydrinki.pl/pandora-fo ... missioner/
http://sadevina.net/cheap-burberry-outl ... e-the.html
http://stol-stul.by/cristal-ma/
http://fultaed.ucoz.com/blog/cheap_pand ... 14-12-03-3
http://staedtenetzwerk.eu/2015/09/choos ... net-plans/
http://www.bagofrats.co.uk
http://fultaed.moyblog.net/2014/12/03/p ... et-faster/
http://phaned.blogtur.com/13430266/Chea ... -gold.html
http://blog.memit.com/this-is-my-last-d ... -at-memit/
http://www.hidrotecnicajundiai.com.br/p ... surprises/
http://wp3.njic.com/?p=46
http://www.thetallthefatandtheugly.nl/r ... suppliers/
http://www.kaliwood.com.co/?post_type=product
http://ecyclestlouis.org/?p=80
http://koindim.eu/ralph-lauren-city-pol ... -the-floor
http://www.bloghotel.org/fultaed/423290/
http://www.bcricc.org/?page_id=21
http://www.totsites.com/tot/pastoed/jou ... 95073.html

ArthurDed

Изображение
Акулина
Изображение

Изображение
Елена
Изображение

Изображение
Дросида
Изображение

Изображение
Аурика
Изображение

Изображение
Вера
Изображение

ArthurDed

Изображение
Алина
Изображение

Изображение
Маргарита
Изображение

Изображение
Виталина
Изображение

Изображение
Ариадна
Изображение

Изображение
Моника
Изображение

Изображение
Божена
Изображение

Изображение
Любовь
Изображение

ArthurDed

Изображение
Лолита/Лола
Изображение

Изображение
Вита
Изображение

Изображение
Мариамна
Изображение

Изображение
Георгина
Изображение

Изображение
Альбина
Изображение


Назад към Рок, Метъл, Хардкор [Rock, Metal, Hardcore]

cron