Интересни факти

Steuern: Uhren & Schmuck Rabatt von 19%, gute replica uhren, aber das ist das Konzept der Mehrwertsteuer können die Freunde nicht klar, in der Tabelle im Detail Google detaillierte Erklärung der deutschen Uhren Erstattung zu überprüfen. replica uhren deutschland Kurz gesagt, ist die Steuerquote zum Shop 15,97% zurück, die Zoll Standard ist 14,5%,replica uhren swiss, so dass im Grunde der Preis 15% Konzept zu machen.

Интересни факти

От на August 31, 2013 / 09:23 / 357 прегледа
tupac tony

Щял е да играе Malik в Higher Learning (1995).

Използва псевдонима Makaveli, което е с променен правопис на Machiavelli, чийто книги Тупак чете, докато е в затвора.

В песента “Life Goes On” от албума “All Eyez on Me” Тупак пее за собственото си погребение.

Когато е бил млад Тупак учи танци, включително балет.

Тупак е записан в Книгата на Гинес като най-успялото МС.

Израства в Балтимор, Мериленд, USA.

Любимият му актьор е Джим Кери.

Бил е в актьорския състав за филма Woo (1998), но е застрелян 5 дни преди започването на снимките.

Първия си звукозаписен договор получава на 13 години. Майка му обаче отказва да го пусне да пее на такава ранна възраст. Тя знаела, че има много да учи, преди да може да се изразява, чрез музиката.

След смъртта му са издадени 10 албума, всичките стават платинени.

Класиран е на 86-то място в класацията на Rolling Stone “Най-великият Rock ‘n Roll изпълнители”.

На 30 ноември 1994, Тупак записва песента “Representin’ 4 Ron G” , след което е ограбен и прострелян от двама крадци в звукозаписно студио в Ню Йорк. Тупак оцелява след покушението и след това често споменава, че се чувства застрашен.

Бил е в актьорския състав за филма Menace II Society (1993), но бива уволнен след физическа саморазправа с режисьора Allen Hughes.

Като тийнейджър учи драма в Балтиморското училище за изкуства и римува под псевдонима MC New York.

На 12 годишна възраст майка му го записва в Harlem’s 127th St Ensemble. Играе Травис в пиесата “A Raisin in The Sun”, което е първата му роля.

Песента “Ghetto Gospel” записана през 1996 е издадена през 2005 с вокали на Елтън Джон и става номер 1 във Великобритания, въпреки че е мъртъв от 8 години.

Бил е добър приятел на M.C. Hammer, който също е от Oakland, Калифорния и имат няколко записани песни заедно.

Само в Америка са продадени 38 милиона копия от албумите му.

Рапира от 18 годишна възраст.

Според Книгата на Гинес той е най-продавания хип хоп изпълнител с общи продажби по целия свят над 67 милиона копия.

През 2005 списание Rolling Stones го класира на 6-то място в класацията “100-те безсмъртни изпълнители на всички времена”.

Той е първия хип хоп изпълнител, който има восъчна фигура в музея “Madamme Tussaud’s” в Лас Вегас.

През 2002, 2003 и 2004 е включен в класацията на списание Forbes – “Най-продаваните починали изпълнители”, съответно с 7, 12 и 5 милиона долара.

Той е първият изпълнител, чийто албум става №1, докато е в затвора.

Хармониката в песента “So Many Tears” е семплирана от песента на Стиви Уондър – “That Girl”, която 9 седмици е на първо място в класациите за R&B песни, през 1982.

Песента “Hit ‘Em Up”, която е считана за най-добрия дисс трак в историята, е насочена срещу Notorious B.I.G., Bad Boy Records и Puff Daddy. В допълнение към това, в нея Тупак твърди, че е спал с жената на Notorious B.I.G. – Faith Evans.

Като фен на актьора Тим Рот, Тупак е бил изключително доволен, че ще си партнира с него във филма “Gridlock’d”, издаден след смъртта на Шакур.

Прочетете статията в “Entertainment Weekly” за албума му “Me Against The World”, който дебютира под №1 в чартовете. Едноименната песен е включена във филма на Майкъл Бей – “Bad Boys”, който е издаден през март месец – докато Тупак е зад решетките.

Cited Prince е един от хората, които вдъхновяват Тупак за песните в “All Eyez On Me” и също така семплира, някои от тях. В интервю за МТВ Тупак заявява, че той (Prince) обича жените, както аз обичам жените”.

Много от вокалите за албума “All Eyez On Me” записва с микрофон Neumann U87.
Тупак използва синтезатора Roland D70 за албума “All Eyez On Me”.
Интересно е да се отбележи, че албумът е записан на аналогов запис. За звукозаписните стандарти през 1995 този метод е бил остарял. Др. Дре, който продуцира две песни за албума, обаче, до 2006 година записва по този начин.

Песента  “To Live and Die in LA”, която Шакур записва под псевдонима Makaveli за албума “The Don Killuminati: The 7 Day Theory”, е наречена от него “California Love, part 2 – without gay-ass Dre.” Не е ясно дали обидата срещу Дре има за цел да опетни неговото име. Дре напуска лейбъла Death Row скоро след като продуцира двете песни за “All Eyez On Me”.

Тупак счита, че двете личности, които повлияват най-много върху живота му са Don McClean и Kate Bush. Също така го вдъхновява песента на McClean -”Vincent”. Поетесата Maya Angelou и William Shakespeare са също личности, които са оказали влияние върху Тупак.

Орландо Андерсън, главният заподозрян за убийството на Тупак, бива убит след спор на автомивка в ЛА, на 29-ти март 1998 г. Трябва да се отбележи, че Андерсън никога не е бил обвиняван за покушението.

Тупак завършва 27-те песни от “All Eyez On Me” само за две седмици. Записите на първия двоен рап албум започват часове след като Тупак е освободен от затвора. Издаден на 13-ти февруари 1996 албумът дебютира под №1 в класацията Billboard 200. Като това е и най-дългия албум по времетраене.

Най-големите му успехи се случват на 13-то число. Първият двоен рап албум “All Eyez on Me”, който до декември 2006 има 9 милиона продадени копия, е издаден на 13-ти февруари. Единствения му сингъл, който е стигал №1 “How Do U Want It?” достига върха на 13-ти юли 1996. По ирония на съдбата Тупак е застрелян на 13-ти септември – петък.

Албумът “The Don Killuminati: The 7 Day Theory” е записан и миксиран за една седмица през август 1996. Издаден е на 5-ти ноември 1996 и дебютира под № 1 във всички класации, с продадени 663 000 копия през първата седмица. Считано е, че в Америка има 7 милиона продадени копия, а по целия свят-28 милиона, което го прави най-продавания рап албум на всички времена.

Дебютния албум на Тупак – “2Pacalypse Now” е издаден на 12-ти ноември 1991 и става златен. Съдържа 13 песни и достига 13-то място в чартовете.

Записва около 150 песни само през последната година от своя живот, като често е завършвал 3 песни за един ден през този период. Също така Шакур често е писал и записвал куплетите си само веднъж, без да променя нищо. Той е смятал, че изпълнители, които не могат да запишат куплетите си от първия път не са готови да бъдат рапъри.

Песента му “Me and My Girlfriend” е посветена на оръжието на Тупак, което той често носи за защита, а не за момиче. “Finger fucking” всъщност е метафора, олицетворяваща дърпането на спусъка. През 2003 Бейонсе и Jay-Z правят кавър на песента с леко променен припев. Парчето достига топ 10 на Американските поп чартове.

Изнася се от къщата на майка си на 17 годишна възраст и живее за улицата.

Любимият му певец е бил Prince.

Шакур е споменат във филма “Knocked Up”, където Seth Rogen казва – “Ти си мъртъв! Ти си Тупак!”

В аутрото на песента “Still I Rise” участва сина на Johnny J, който е един от продуцентите на Тупак.

В ранните си години Тупак взима автограф от Flava Flav.

Най-много бек-вокали има Val Young.

Napoleon не може да присъства на записите на The 7 Day Theory , поради смъртта на баба си (Чуй Life Of An Outlaw /3:00 min/)

“The 7 Day Theory’” е първият албум издаден след смъртта на Тупак. Бил е записан за 3 дена и миксиран и готов за издаване на 7-мия ден. Първоначално е заплануван да бъде издаден под името “The 3 Day Theory”. Първият човек купил си албума в Лас Вегас е 19-годишният Lisee Shans, който казал пред репортери на “Las Vegas Sun” : “Чакам от два часа да отвори магазина. Днес е първият ден в който пускат албума в продажба. Имам всички албуми на Тупак и искам да съм първият във Вегас, който има албума. Купих го за $9,99″.
Julie Mernin (собственик на Odyssey Records каза, че за първата седмица са продадени 1200 касетки и дискове).

В песента “The Struggle Continues” e трябвало да участва и Sista Souljah.

Преди Тупак да стане известен, той бил част от локалните новини на “Baltimore TV”. Програмата се е казвала “Saturday Night Specials” и там Тупак е говорел за значението на оръжията и как евтино те се преработват.

Видеото с името “Tupac and Jada Home Video”, което беше показано в “Tupac: Resurrection” е било записано в “King’s Dominion Amusement Park”.

Тупак е слушал различни стилове музика като Eric Clapton, Tracy Chapman, Jimi Hendrix и Muddy Waters. Той е наричал Tracy Chapman “един истински поет”.

Когато Тупак е бил дете, той е получавал често от приятелите си дрехи за коледа или за други празници, защото те са знаели в каква бедност живее той.

Известно време Тупак е живял с Linda Pratt, жената на Gernimo Pratt в Marin City.

Любимата песен на Тупак е била от операта “Les Miserables”. Той е посетил едно тогаващно представление на операта заедно с приятелката си Keisha Morris.

Първата известна песен на Тупак е била “When Will You Learn”. Тя е била посветена на един негов приятел от квартала, който е бил убит. Името му е било Darren Berret.

Тупак е написал ръкописен рап на стената на книжарницата “Enoch Pratt Free” в Balitmore. Той го е написал директно до стихотворението на Edgar Allan Poe.

Biggie е наричал Тупак “Duke”, Тупак е наричал Biggie “Christopher”.

Mike Tyson съобщава, че песента “Vincent” на Don McLean по време на последните часове на Тупак е била многократно повтаряна.

Suge Knight казал, че песента “Never Had A Friend Like Me” се отнасяла за отношенията между него и Тупак. Suge веднъж казал на Тупак “Your Enemies My Enemies”. Johnny J каза , че песента “Never Had A Friend Like Me” никога не е била завършена и е била публикувана в незавършената си форма.

Стихотворението “Nothing Can Come Between Us” било написано от Тупак за неговия приятел John Cole, който наричал “White Boy John”.

Тупак и Big Saccs ходели заедно да ядат по времето им в Los Angeles. Big Saccs съобщава, че те директно от студиото отивали в квартала да ядат.

На един бал в “School For The Art’s” Тупак се явил преоблечен като Shaka Zulu. Неговия приятел John Cole бил преоблечен като белия роб на Тупак. Двамата спечелели наградата за най-добър костюм.

Тупак и неговия приятел Mouse са имали рап битка веднъж срещу DMX (от Just Ice, не от Ruff Ryders).

Братовчеда на Тупак, Scott му осигурил ролята на Travis в “A Raisin In The Sun”.

Песните “When Will You Learn”, “U Don’t Wanna Battle Me” (не песента с Ryan D.) и още няколко песни били записани на едно CD, което Тупак загубил.

Тупак и Sanyika Shakur били добри приятели. Тупак искал да играе него, в един филм за живота на Sanyika Shakur.

Преди да стане известен Тупак получил 335$ да участва в спортна реклама и с това си платил наема.

Когато Тупак излезнал от затвора Suge наел за него частен самолет, лимузина и 5 полицай като защита.

Когато Тупак се присъединил към Death Row, Suge му дал пари за да може да купи къща на майка си.

Тупак се срещнал с Assassin и Dee The Mad Bitch към края на 1993 и началото на 1994. На него толкова много му харесало работата с тях че наел студио за тях тримата за цяла една седмица.

Тупак бил кремиран от “Davis Montuary” в Las Vegas.

Тупак и Snoop Dogg трябвало да изпълнят “2 Of Amerikaz Most Wanted” в Saturday Night Live. Но тъй като Snoop не дошъл, Тупак и Ice-T изпълнели на живо “Only God Can Judge Me” и “You Don’t Bring Me Flowers” (Barbara Streisand Cover). Тупак бил много ядосан на Snoop, че не се е появил.

След като Тупак публикувал албума си “2Pacalypse Now”, искал да основе група на име “Nothing Gold”. Той искал да ги продуцира, докато те пишели текстове. Това никога не се случило.

Той работил с певица на име “A Sister Named Mister” от която обаче до сега нищо не сме чули.

През Октомври 1996, Тупак е искал да направи турне с Snoop Dogg и Tha Dogg Pound. Името на турнето е трябвало да бъде “All Eyez On Us”.

Тупак среща Fredro Starr на премиерата на “Sunset Park”.

THUG LIFE означава “The Hate U Gave, Lil Infants Fuck Everybody”.

NIGGA означава “Never Ignorant Getting Goals Accomplish”.

OUTLAW означава “Operating Under Thug Lawz Az Warriorz”.

M.O.B. означава “Member Of Bloods” и/или”Money Over Bitches”.

Повреме на концерт в “Marin Country”, Тупак излезнал извън контрол. Полицията не могла да овладее положение. Започнала стрелба и едно малко дете било улучено в главата.

На Тупак му било забранено да изнася концерти в много от Щатите, защото неговите концерти били твърде диви. Така една жена била простреляна през 1993 и казала, че това се случило защото той твърде много нажежявал публиката.

Тупак е планувал да стане актьор. И това много преди да почне да планува да става рапър.

Stretch бил много добър приятел на Тупак и бил убит точно 1 година след стрелбата по Тупак през 1994 г.

Песента “Flex” е трябвало да бъде от албума “Stritcly 4 My N.I.G.G.A.Z”, но била изтрита.

Песента “Lost Souls” с Outlawz била записана на 8 Юли 1996.

По време на “Martin Luther King Jr. Festival” някой насочил 12 калиброва пушка към лицето на Тупак. Ставало на въпрос за кавга за едно момиче.

Един от любимите актьори на Тупак бил Jim Carrey, който той често имитирал.

На 16 Септември 1996 един от бодигардовете на Тупак – Frank Alexandar отишъл и си направил татуировка с надписа: “In Memory of Tupac, Only God Can Judge You, Revelation 20:12.”

Рапъра Treach има татуировка на Тупак на лявата си ръка.

Аутрото към “Against All Odds” е от филма Film “Der Pate III”.

Оригиналното име на “Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z” било “Troublesome 21″.

Интрото на “Hold Ya Head” е от един филм за Malcolm X.

Оригиналното име на “All Eyez On Me” било “Americaz Euphanasia”.

Тупак е имал 2 ротвайлера на име Bonnie и Clyde, за които се грижил чичо му.

Бившата жена на Тупак – Keisha Morris, има негова татуировка на ръката си. На нея Тупак е изобразен седнал на един стои и гледащ нагоре.

Любимата напитка на Тупак бил портокалов сок.

Любимите му цветове били черно и жълто.

Любимото му ястие били препечени пилешки крилца с лют сос и макарони със сирене.

Тупак е работил за “Roundtable Pizza”. Той е разнасял пици.

Тупак е искал да има деца. Ако е имал син е щал да го кръсти “Michelangelo”, а ако е била дъщеря е щял да я кръсти “Star” .

Тупак е трябвало да участва във филма “Higher Learning”, но бил отстранен поради проблеми със закона.

Първата роля на Тупак била във филма “Nothing But Trouble”.

За TupacBG.Com

1 коментар

  1. zhengxueping

    14.05.2018 at 9:59

    “The 7 Day Theory’” Koszulki е първият албум издаден след смъртта на Тупак. Бил е записан за 3 дена и миксиран и готов за издаване на 7-мия ден. Първоначално е заплануван да бъде издаден под името “The 3 Day Theory”. Първият човек купил си албума в Лас Вегас е 19-годишният Lisee Shans, който казал пред репортери на “Las Vegas Sun” : “Чакам от два часа да отвори магазина. Днес е първият ден в който пускат албума в продажба. Имам всички албуми на Тупак и искам да съм първият във Вегас, който има албума. Купих го за $9,99″.
    Julie Mernin (собственик на Odyssey Records каза, че за първата седмица са продадени 1200 касетки и дискове).

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Shop soccer apparel for men,fodboldtrøjer tilbud women, and kids at the adidas online store and order today.www.xn--billigenbatrjer-hub.com Browse a selection of jerseys,orologi replica svizzeri pants, shorts and more.stroje piłkarskieSoccer Training Suit Price Comparison,Goedkope Voetbalshirt Price Trends for Soccer Training Suit as Your Reference.Fotbalové Dresy Dětské Buy Soccer Training Suit at Low Prices on Aliexpress.com now .Billiga fotbollskläderBuy Bubble soccer online from Buybubblefootball at competitive price.Maillot de foot acheterFree shipping,1.5 Blue clear bubble soccer suit. Inflatable soccer field,soccer Arena.