Враговете на Tupac

Steuern: Uhren & Schmuck Rabatt von 19%, gute replica uhren, aber das ist das Konzept der Mehrwertsteuer können die Freunde nicht klar, in der Tabelle im Detail Google detaillierte Erklärung der deutschen Uhren Erstattung zu überprüfen. replica uhren deutschland Kurz gesagt, ist die Steuerquote zum Shop 15,97% zurück, die Zoll Standard ist 14,5%,replica uhren swiss, so dass im Grunde der Preis 15% Konzept zu machen.

Враговете на Tupac

От на August 31, 2013 / 08:48 / 661 прегледа

1На 21 Май 1972 в Brooklyn в New York се ражда Christopher Wallace. С течение на времето той получава според изявите си различни прякори – Big, Biggie, Biggie Smalls и накрая – The Notorious B.I.G. В младежките си години той изоставя училище и започва да продава наркотици. Заедно с това, той записва няколко демота с Тупак. По това време той се сприятелява с Тупак, който му осигурява възможността да пее в няколко шоута на живо и става негов най-добър приятел. Тези демота попадат в ръцете на P.Diddy, който по това време основава лейбъла Bad Boy Records. Biggie подписва договор с новосъздадения лейбъл. Biggie се прочува през 1994 г. с издаването на дебютния си албум „Ready To Die“, който става платинен и Biggie печели награда за най-добър рап изпълнител. Приятелството между него и Тупак започва постепенно да се руши след като Тупак заедно с Mopreme и Big Syke основават групата THUG LIFE, в която и Biggie е трябвало да вземе участие, но не е могъл тъй като по това време е стоял под договор с лейбъла на P.Diddy, който не му е позволил да участва в групата. Тупак, който осигурил на Biggie много участия в концерти, който му предоставил възможността да бъде открит и да стане това, което е бил тогава, не е могъл да го задължи да се присъедини към групата. Приятелството между двамата свършва на 30 Ноември 1994 г.,когато е извършен атентата срещу Тупак, който вярва, че Biggie е знаел какво ще го сполети, но не е искал да го предупреди. По късно Тупак има не само лични но и професионални проблеми с Biggie, защото Тупак забелязва, че албума на Biggie „Ready to Die“ много прилича по звучение на неговия нов албум „Me Against The World“, за това той е принуден да го преструктулира и тогава да го издаде. „Бъди честен. Неговия стил не прилича ли малко на моя? Прилича ли малко на онова Ню Йорк звучение? Това са големи глупости. „Не минало много време и песента на Biggie „Who shot Ya“ била приета от Тупак като личен дисс трак и той започнал да крои планове как може да си отмъсти. За това той примамва жена му Faith Evans и спи с нея. След това той започва да се хвали навсякъде с това. Първо го споменава в едно VIBE интервю, след това прави бруталното парче – „Hit ‘Em Up“ и дори го казва и на Biggie в лицето. Започват редица кавги между рапъри от Bad Bay Records и Death Row Records за различни шоута по награждаване. На точно едно такова шоу ситуацията ескалира, защото Тупак и Snoop се разминават с Biggie и P.Diddy зад сцената и тогава Тупак казал на Biggie: „Ах ти дебела свиня, аз е**х жена ти и на нея и хареса“. Бодигардите и охраната успяли на време да ги разделят. Notorious B.I.G. става най-известния рапър от източното крайбрежие, което по-късно се оказва фатално с разрастването на личните проблеми до войната между източното и западното крайбрежие. В едно по нататъчно интервю с Vibe той споменава следното:
„Никога не е имало кавга. Само различия в мненията. Моя приятел Suge ми даде най-добрия съвет, който някога съм получавал. Защото когато го попитали дали има проблеми с Bad Boy или с Puffy той казва, че това все едно би било да иде на детската площадка за игра и да започне да се заяжда с малките деца. Това е същото както все едно да се ядосам на моя малък брат, защото сега той парави пари. Това не ме ядосва, нещото, което ме ядосва е че моя малък брат не ми показва и капчица респект. И ако ти не ме уважаваш, бъди сигурен, че ще ти насоля задника. Не ми пука, колко богат си, защото аз съм по-големия ти брат. Ще ти смачкам задника, защото това е желанието ми. Той тръгна по грешния път, той беше подмамен от славата, не защото той е лош човек, а защото парите променят човек, ако той не борави правилно с тях. Ако загубиш таланта си да композираш, можеш да направиш всичко. Страха е по-силен от любовта и за това някои хора правят неща, зад които всъщност не са стояли. Те също са знаели това, но сега са в ада. Те вече не могат да спят спокойно и за това хората се питат: „Защо правят това, те унищожават хип-хопа бла, бла“. И защото се пържат в ада, за това казват това. Те не правят пари, те не могат да идат никъде и не могат да се погледнат в огледалото, защото знаят, че спасителя се е върнал. Аз живея, моя дух също и аз ще язлея това, което мисля, защото досега си мълчах докато бях в затвора. За всички, които твърдят противното ще кажа: Аз обичам феновете си от източното крайбрежие, защото аз идвам от там. Аз ям Ню-Йоркска пица, карам Ню-Йоркски джипове, но едновремено с това казвам: Нека са се сдържим поне още един път. Ако си такъв голям любител на музиката, какъвто твърдиш, тогава се върни назад във времето и се огледай. Виж какъв е бил стила ми преди да срещна Biggie. Ти ще можеш да чуеш същия този стил и в неговите песни. Подледни как стила му се е изменил след като ме е срещнал и след като изкара Ready To Die. Виж всичко това. Виж как станах ядосан след като половината от всички Ню-Йоркски рапъри и техните агенти или мениджъри или еди какви си видяха как ме простреляха и никой не си мръдна пръста да ми помогне. Просто погледни всичко това, погледни как славата на Wu Tang Clan беше открадната, аз знам кой я открадна. И им дадох знака как могат да видят типовете, които направиха това. Искам от теб да се изправим мъж като мъж, без да има оръжия и прочие. Това е всичко, което искам и ако ти се наричаш „Краля на Ню Йорк’ и не направиш това, тогава аз ще разруша твоето кралство. И това трябва да се случи!
По времето когато Тупак е убит в Лас Вегас Biggie работи по втория си албум. Някой казват, че убиеца идва от обкръжението на Biggie. Ето и неговото становище по въпроса: „Никога на никого не бих причинил нещо. Нищо не съм направил на Тупак, нищо не съм направил на Faith, нищо не съм направил на Kim, нищо не съм направил на никого. А аз си мълчах, аз си държах устата затворена. Ако бях този, който е седял там, тогава това би изглеждало така, все едно искам да докажа нещо на някого. Аз зная, аз не правя нищо, за това няма смисъл да се изразявам повече. Ще оставя всеки да прави неговите си неща и на 25 Март ще дам някои отговори. Ти ще чуеш всичко, което има да казва Biggie, ще дадеш 30 долара, за да го чуеш, майната му“.
На 9 Март 1997 същата съдба като Тупак настига и Biggie и той е застрелян в колата си след награждаването Soul Train Music Awards в Л.А.
„Проклятие ние трябва да сме били две силни копелета, за да направим от собствените си проблеми цяла война между източното и западното крайбрежие“ – това казва Biggie в едно по нататъчно интервю.

2 P.Diddy се ражда на 04.11.1970 и на 3 годишна възраст загубва баща си Melvin Combs след престрелка в Ню Йорк. Той искал още през своето детство да бъде продуцент, каквато е била и майка му. Още като малък той започнал да танцува под звуците на песните на своите идоли – James Brown, Sugar Hill Gang и Run DMC. Неговото първо публично представяне било, когато майка му го взела с нея на едно модно представление, където участвали и деца. На 18 години P.Diddy в своето училищно време започнал да основава хип-хоп шоута и приема продуцентска задача под договора на Uptown Records. Мотото на неговия живот от началото е: „Да открия нови творци и да преоткрия класиците“. Първата роля получава Christopher Wallace, който през 1994 г. с името Notorious B.I.G. и неговия дебютен албум „Ready To Die“ се превръща в идол на много младежи от източното крайбрежие. До това време Тупак е нямал никакви проблемие с P.Diddy и даже е бил много голям приятел с Biggie. Приятелството между него и Тупак започва постепенно да се руши след като Тупак заедно с Mopreme и Big Syke основават групата THUG LIFE, в която и Biggie е трябвало да вземе участие, но не е могъл тъй като по това време е стоял под договор с лейбъла на P.Diddy, който не му е позволил да участва в групата. Тупак, който осъгурил на Biggie много участия в концерти, който му предоставил възможността да бъде открит и да стане това, което е бил тогава, не е могъл да го задължи да се присъедини към групата. Въпреки това Тупак се появява на 04.11.1994 на 24-рожден ден на P.Diddy.P.Diddy по-късно исакал да примами Тупак към своя нов лъйбъл Bad Boy Records. Но Тупак отказал. Една от причините била, че P.Diddy не позволил на Biggie да се присъедини към групата Thug Life. По непотвърдени данни по това време P.Diddy е имал връзки Nigel aka Trevor ,който бил член на черната мафия и се оповавал на Nigel, ако трябва и с насилие, но да привлече Тупак към Bad Boy Records. По време на снимките по „Above the Rim“ Тупак бил посетен от Nigel, който отново го помолил да се присъедини към лейбъла, но Тупак отново отказал. Тогава Тупак обявява P.Diddy за враг. За някой P.Diddy не е правил своя собствена музика, а крадял от колеги, между другото и Тупак твърдял същото. Тупак е прострелян на 30 Ноември 1994 в Time Square Studios/New York, където бил поканен от Biggie и p.Diddy за да запише песен с един DJ от NY.Според Тупак виновника за случилото се е имено P.Diddy. Тупак до края на живота си започва да дисва него, както и неговия платинен лейбъл и изкарва една от най-добрите дис-парчета – Hit Em Up:

[...]We bust on Bad Boy niggaz fucked for life
Plus Puffy tryin ta see me weak hearts I rip
Biggie Smallz and Junior M.A.F.I.A. some mark ass bitches[...]
Little Ceaser, go ask ya homie how I leave ya
cut your young ass up, leave you in pieces, now be deceased
Lil Kim, don’t fuck around with real G’s
Quick to snatch yo’ ugly ass off tha street, so fuck peace [...]
Motherfucker, I hit em up [...]
Fuck Bad Boy as a staff record label
and as a motherfuckin crew
And if you wanna be down with Bad Boy
Then fuck you, too

Дори и след смъртта на Тупак, P.Diddy не намира покой и на един свой концерт е започнал да пее песента „Hail Mary“, но по-късно зад сцената е нападнат от Napolean (някогашен член на OutlawZ).

3 Nas се ражда на 14 Септември 1973 в Long Island, New York За едно с родителите си и братята и сестрите си той е живеел на Queenbridge. В по-ранните си години той е работил като разносвач на кафе в едно студио и от там е имал възможносста за се „запознае“ с микрофона. Неговато музикална кариера започнала от участието, което взима в Main Sources „Live at the BBQ“ и от тогава нищо не му е стояло на пътя и дори неговия дебютен сингъл „Halftime“ е публикуван. Nas за нула време става световноизвестен, но както и други рапъри, той е имал бийфове. Той не е могъл да се разбира с Cormega, но бийфа му с Jay-Z засенчна предишния. Nas забелязал, че Jay-Z крадял лирики от Notorious B.I.G. или 2Pac и затова го дисс-ва в няколко трака. Освен това му се присмива и за дебелите му устни. Бийфа между Тупак и Nas започнал, когато Тупак се произнесъл, че „Sweet Dreams“ на Nas прилича много на стила на песента „All Eyez On Me“. Същественото било, че и Nas бил улучен от 5 куршума и разказвал за случилото се в своите песни. Това била една от причините Тупак и Много фенове да обвиняват Nas, че копира от Тупак.

Тупак диссва Nas в „Against All Odds“:

This little nigga named Nas thinks he live like me
Talkin bout how he left the hospital took five like me
You living fanatasies, nigga I reject your deposit“
[...]
„Lord listen to me, god don’t like ugly, It Was Written,
hey yo NAS, yo whole damn style is bitten
You heard my melody, write about my life in the papers,
all my run-ins with authorities, phaloniest capers,
now you wanna live my life,
so what’s the has-n-Nas? niggas that don’t rhyme right,
you seen too many movies…
load him up against the wall, close his eyes, since you lie, you die, good-bye!
Let the real live niggas hear the truth from me, what would you do id you was me?

Списание „XXL“ публикува интервю с Nas през 2003 г., в което казва, че е плакъл, когато е чул песента на Тупак „Against All Odds“. Той би бил единствения, който да слуша музиката му, откакто сингъла „Trapped“ бил публикуван. „Аз мога да се идентифицирам с него като…един творец. Аз харесвам музиката му“ казва Nas. „Този бийф не можеше да се предотврати, тъй като Тупак дисваше цялото източно крайбрежие и след Biggie, аз бях другата чернилка, която продаваше най-много албуми по това време. В това интервю той обяснява, че той се бил помирил с Тупак малко преди той да умре. Те даже се сдобрили в Лас Вегас и искали да говорят за проекта „One Nation“, който за съжаление никога не се състоял, тъй като Тупак намира смъртта си на 7 Септември 1996 г. Nas Взима участие в албума „Better Dayz“ и пее в песента „Thugs Mansion“.
Тупак и Нас се срещат в “House of Blues“ и разговарят за целия този beef, който съществува между тях двамата, като ‘Рас му казва, че той, както и Death Row нямат нищо против него, и че той(Nas) е въвлечен в цялата тази история.
Но впоследствие ‘Рас усеща едно изразено копиране на неговия стил, неговия живот(както той са изразява). И след като чува “The message“, отвръща с “Against All Odds“, Death Row East Interview.
Според мен ‘Рас не искаше бийф с Нас. Просто той бе придизвикан да го направи.
‘Рас дисва Нас в интервюто си на 04.09.1996г.Техния бийф “завършва“ на следващия ден, когато двата антуража се срещат(на MTV наградите) и приключват техния спор(но това е само според хората, които са били там). След 48 часа го прострелват, и предпочитат да ненажежават още изострената ситуация като разпространяват слуха, че те са прекратили техния бийф. Според Outlawz ‘Рас e бил много щастлив, след срещата му с Нас, но това никой не знае със сигурност. Това са само слухове, така че аз вярвам на дис интервюто му 72 часа преди “фаталната“ нощ.
Ето какво казва Young Noble: “ ‘Pac взе идеята от Nas. Помните ли песента за оръжията, която Nas беше направил? ["I Gave You Power" от албума "It Was Written" от 1996 г.] ‘Pac харесваше тази песен. Когато той и Nas спряха бийфа си, се зарадах. Израстнал съм с музиката на Nas. Всички от Outlawz бяха фенове на Nas. ‘Pac също. Той харесваше Nas…Бяхме в Ню Йорк за наградите на MTV два дни преди да застрелят ‘Pac във Вегас. Там видяхме Nas и двамата се помириха. Тогава ‘Pac беше много щастлив. Беше щастлив да бъде в Ню Йорк и да чувства любовта на хората. Разхождахме се из жилищната част на Ню Йорк…хората не можеха да повярват. ‘Pac раздаваше на скитниците стотици долари. Той ми даде да държа малко куфарче със всичките му пари. Беше наистина щастлив да се върне в Ню Йорк. Мисля, че искаше да се докосне до всички в този град – до рапърите, до хората от улиците. Беше много щастлив и заради сдобряването си с Nas.

4 Този бийф започнал, след като Tha Dogg Pound направили песента “New York, New York”. Mobb Deep се засегнали от това и, заедно с Tragedy и Capone n Noreaga (други рапъри от Ню Йорк), направили “LA, LA”. Има две версии, като едната използва същия бийт, а и в двете версии припева е като в “New York, New York”, с изключение на лека промяна накрая. Тогава Тупак се засегнал, за това диснал Моб Дийп. Единственото нещо, което знам, че те са казали за Тупак преди излизането на “Hit ‘em Up”, e в статия от RapSheet, когато обсъждали бийфа Ийст/Уест заедно с изпълнители от двете страни. Мobb Deep казали, че начина, по който Тупак се отнася с Ню Йорк е грешен, за това биха си купили албум на Снууп Дог, но не и друг албум на Тупак. Мисля, че Havoc е казал това.

В интервюто “Thug Immortal” Тупак обяснява защо не харесва Моб Дийп. Той казва, че преди да влезе в затвора е нямал проблем с тях. По – късно, когато неговите хора отишли в Ню Йорк на концерт на Mobb Deep, те не им обърнали внимание. Той казва, че неговите хора се опитали да се срещнат с Mobb Deep след шоуто, крещейки “Thug life”, но нюйоркчаните ги напсували. Другото, което вбесило ‘Пак още повече, било,че един от пазачите в затвора ,който той познавал, познавал Mobb Deep. За това след като Тупак казал на пазача да каже на Mobb Deep, че неговите хора ще отидат, а Mobb Deep ги напсували, той се ядосал още повече. Тогава ‘Пак направил “Hit ‘em Up”…предизвикал Prodigy, като се хванал за неговата анемия, и тогава Mobb Deep отговорили с “Drop A Gem On ‘em”. След смъртта на ‘Пак те му засвидетелстват голямо уважение. По времето, когато Тупак е лежал в затвора, той е бил интервюиран от Kevin Powell, в което интервю той заявява, че се отказва от Thug Life. Когато „Vibe“ интервюто е публикувано през Април 1994, целия свят научава, че Тупак иска да се откаже от гангстерския живот и да започне да прави добри неща. Mobb Deep, които с песента „LA, LA“ правят негативно впечатление на рапърите от западното крайбрежие, този път публикуват песента „Survival Of The Fittest“, в която пеят за Thug Life, we still livin’ it!“, което Тупак приема като дис срещу него. Отговора на Тупак е в песента „Hit Em Up“:

„Oh yah Mobb Deep, You wanna fuck with us, You Little young ass mutha fuckas Don’t one of you niggas got sickle-cell or something. You fucking with me, nigga ? You fuck around and catch a seizure or a heart-attack. You better back the fuck up Before you get smacked the fuck up.“

Тупак в едно по-нататъчно интервю заявява, че тези двама типове не можели нищо да му направят и че те били страхливци, които не стават за нищо. След смъртта на Тупак Prodigy и Havoc показват респект към Тупак и включително махнали дис-трака „Drop a Gem On Em“ от албума им. В последствие обаче феновете разбраха, че действията на Mobb Deep не са били искрени, защото пред камерата говорят едно, а в действителност мислят друго. Така в едно наскорощно интервю през 2007-ма члена на Mobb Deep, Prodidy използва семпъл от песен на Тупак и едновременно с това в едно интервю, в което му е зададен въпрос за този семпъл той казва, „че не му пука за Тупак“.

5 Това било доста странно съперничество, защото всички мислели, че Пак и Дре са близки, особено след Cali Love. Въпреки това съм чувал три версии по въпроса. Тупак казва, че Дре не правил нищо в Дет Роу и си приписвал заслугите от работата на останалите. Тупак не го харесвал заради това, и защото така и не се появил на процеса с/у Снууп Дог, за да го подкрепи, въпреки че това сякаш разочаровало Тупак повече, отколкото Снууп. Дре така и не е коментирал това, просто казва, че никога не е бил в компанията на Пак, и че той не го познава, за това не трябва да го обижда. Последната история по случая е наистина шокираща и дошла от Шуг Найт в интервю, което може да бъде видяно във видеото “Thug Immortal”. Найт не споменава имена, но общо взето казва, че Дре е гей и че Тупак не го искал в Дет Роу, защото Дре имал любовник(!?), а бил женен с деца. Препоръчвам да се гледа видеото за пълната история, но общо взето това е свързано с факта, че Тупак нарича Дре “гей” в някои негови песни. Например:”този негро седи в имението си, духа и лиже п**ки”; ”стресирахме този нещастник Дре, сега излизаме от килера(?)”; ”California Love част втора, без педала Дре” Dr.Dre развива стила на генгста рапа със своя насилствен стил. Бийфа между него и Тупак започва след като двамата записват песента „California Love“, защото всеки от двамата е искал да използва песента за своя албум, като накрая Suge Knight решава песента да бъде включена в албума All Eyez On Me. Snoop по това време бил обвинен в убийство и Dre е трябвало да свидетелства в негова полза, тъй като той и Snoop са стояли в една кола по време на убийството, в което бил обвинен Snoop. Dre е трябвало да свидетелства в съда в полза на Snoop. Но Dre не се явил в съда. Неговото обяснение било, че по това време той имал важна работа. Но всъщност той бил ядосан, че песента просуцирана от него – „California Love“ не се публикувала в неговия албум, а в този на Тупак. Dr. Dre се колебаел дали да продуцира „Tha DoggFather“ на Snoop и на 22.03.96 заявил, че се оттегля от Death Row. Suge Knight, 2Pac и другите артисти от Death Row дисснали Dre като го провъзгласили за гей и че му е било нужно цяла година, за да продуцира своята хитова песен. В ‘To Live And Die in L.A.“ Тупак казва:

„California Love Part II without gayass Dre.“

В „Toss It Up“ той казва:

„check your sexuality, as fruity as this alize quick to jump ship, punk trick, what a dumb move cross DEATH ROW, now who you gonna run to like those other suckers cuz you similiar pretendin to be hard-oh my god-check your temperature screamin compton, but you can’t return, you ain’t heard brothas pissed cuz you switched and escaped to the burbs“.

В „Let´s be friends“ казва:

“ Fuck Dre. Tell that bitch he can kiss my ass.“

Dr.Dre никога не отвърнал на тези нападки от уважение към Тупак и на турнето „Up and Smoke Tour“ те заедно със Snoop посвещават песен за Тупак.

6 След като издава албума си през 1996 – Chino XL – Here To Save You All, може би за да придобие популярност той обижда Тупак, както и много други известни личности. Тупак отвръща на diss-а , с “Hit’Em Up“:“…Chino XL, fuck you too. All you mother fuckers, fuck you too!…“Chino XL твърдял в едно радио предаване, че Тупак бил изнасилен в затвора. В следствие, на което Тупак го дисва в песента „Hit Em Up“. Chino XL заявил в публично интервю, че той нямал бийф с Тупак:

„Бийфа с Тупак…това не беше бийф, ние двамата се помирихме, да почива в мир, аз много уважавам неговия талант, както и той уважаваше моя талант. Когато той почина аз плаках. Малко преди да умре аз му се обадих по телефона и му казах, че това са били само лирики за мен (лириките в Hit Em Up), и че ще ги игнорирам. За това и никога не публикувах песента си за него, а само изпях този фрийстайл за изнасилването в една радио станция на един колега. Когато песента му Hit Em Up беше публикувана, много се ядосах.Моят мениджър John Barrier е брат на Eric Barriers, който пък беше мениджър на Тупак, за това винаги имаше връзка между мен и него. Аз също дълго време говорих с неговите хора Outlawz. Те ми обясниха колко разтърсен е бил Тупак от това, което съм казал за него в онзи фрийстайл. За това и „полудял“ по този начин. Те също ми говореха за това, колко е важно да кажа на всички, че това са били просто лирики и нищо повече. Те също ми разказаха колко много хора са започнали да копират Тупак, без да го уважават.Те (Outlawz ) не са престъпници и вярват в правосъдието. Noble, Napoleon и аз говорехме преди известно време и аз бих се радвал, ако имах възможността да работя с тях. Да разясня едно нещо – аз съм фен на Тупак, както и всички останали. Имам всичките му албуми. Тупак отвори на много бъдещи изпълнители вратата ….“
Говори се, че ChinoXL след смъртта на тупак е диснал песента му „Jesus“ така:

„Makaveli Sound Like Macarena…“

7На 22.09.1992 Вицепрезидента Dan Quayle се среща с дъщерята на убития преди 5 месеца полицай, от Роналд Хоуърд, който бил слушал „2pacalypse Now“. Губернатора излязъл с предлога, че такива албуми нямат място в тяхното общество. Тогава стотици хора събрали се на “митинга“ счупвали и настъпвали албума на Тупак, “2pacalypse Now“. Тупак се изказва негативно за него. Това можете да видите в документалния филм Thug Angel. Освен това Тупак и компания го дисват в следващия официален албум на Тупак – Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.

8Кавгата започнал самия Jay-Z, който публикувал в неговия пръв албум „Reasonable Doubt“ песента „Brooklyn’s Finest“, в която той и Notorious B.I.G диснали Тупак и Outlawz. Те казали, че те не могат да рапират. В следствие на което следвали много дисове от страна на Тупак. Така например в това обвинение Тупак взима позиция в песента „All Out“. След смъртта на Notorious B.I.G., Jay-Z твърдял, че той е най-добрия рапър, дори по-добър и от Notorious B.I.G, Тупак и Nas и се провъзгласил за „King of New York“, тук започнал и бийфа му с Nas. Ако се заслуша човек по внимателно в лириките на Jay-Z може да се останови, че те съвпадат с тези на Тупак и Notorious B.I.G. Jay-Z, който дисвал Тупак, който след смъртта му използвал семпъл от песента му „Me and My Girlfriend“ твърдял в едно Vibe интервю, че е фен на Тупак от времето му в Digital Underground, и че го уважава.
„Аз познавах Biggie още от училище и когато двамата записахме песента „Brooklyn`s Finest“ (Дис срещу Тупак) бяхме най-добри приятели. Аз знаех,че беше хитро от негова страна да си мълчи, когато Тупак започна с дисовете. Цялата тази ситуация много стресира Biggie. Не го възприех на сериозно, когато Тупак ме въвлече в този конфликт, защото знаех, че той дисва всички, които имат нещо общо с Biggie. Но никога не съм преставал да уважавам Тупак. Аз бях негов фен още от Digital Underground и когато той почина, аз знаех,че сме загубили някой, чието място е незаменимо“.
Няма кой знае колко да се каже, Джей Зи дисва Пак в песента си “Brooklyn’s finest”,от албума “Reasonable Doubt”. После Тупак дисва Джига в “Bomb First”. Тази песен обособила бийфа му с Джей Зи. Тупак също го дисва в “All out” от албума “Until The End Of Time”.

9LL Cool J е роден на 14 Януари 1968 в Queens, New York Той бил на 4 години, когато неговите родители се развели и той отраснал при баба си и дядо си. Разправията между тях започнала, когато той призовал Тупак да спре с „войната“ и публикувал заедно с Mobb Deep песента „I shot Ya“, в която дисват Тупак и след това благодарил на Mobb Deep за дисса към Тупак. В отговор на което Тупак не му остава длъжен и го дисва в песни като „Little Homies“, „Against All Odds“ или „First to Bomb“.
Бийфът на ‘Пак с LL Cool J също започнал през втората половина на ’95. Тупак дори хвали LL за по – ранните му песни в песента “Old School” от албума “Ме Against The World”. Но Тупак дисва LL Cool J защото, според него, той е навлязъл в мейнстрийма, а се прави на гангстер. Освен това LL има албум, продуциран от Пъфи. Тупак дисва LL Cool J в песента си “Little Homies”:
Hey LL, meet my lil homiez LL Cool J, say what, nigga I’ll rock your motha fuckin bells, me and my motha fuckin lil homiez, outlawz, real niggas, my lil homiez, who wants to get with this old wild shit?“

10Тази възрастна жена се опитваше да наложи цензура върху песните на ‘Рас. Toй я diss-ва в песента „Wonda They Call U Bitch“ – „Dear Ms. Deloris Tucker, keep stressin’ me fuckin’ with a muthafuckn’ mind, I figured you wanted to know, you know, why we call them hoes bitches, and maybe this might help you understand it ain’t personal, strictly business baby, strictly business“.След смъртта на Тупак тя въвежда съдебно дело срещу него и иска обезщетения в размер на 10 милиона $. Обвинението било: Рап атака от страна на Тупак, която разрушила сексуалния и живот. На 23.02. 1997 съдията произнася, че тя няма да получи нищо от наследството на Тупак, тъй като Тупак не е присъстващ и няма как да се защити, а и освен това обвиненията били повдигнати след смъртта му. Тя все пак успява да осъди списанията „Newsweek“ и „Time Magazine“, които раздухват нейния случай с Тупак.

11Wendy Williams каза, че Тупак е бил изнасилен в затвора. А “Why U Turn on Me“ е отговора на ‘Рас..
Why U Turn on Me: “I’ll put Jenny Craig on your fat ass you fat troll
Anybody ever seen (censored – Wendy Williams) fat ass?
Why you always wearin’ spandex you fat bitch? I know your pussy stink
You fat ho“.

12Stretch е бил близък приятел на Тупак, те са се познавали още преди той да издаде 2Pacalypse Now и да запише Juice. Stretch се появява в много албуми на Тупак, като гост вокал и проодуцент. След стрелбата на 30 Ноември 1994 по Тупак, той сякаш вече няма вяра в него, като казва „Аз си мислех, че Stretch ще тръгне да се бие или да направи нещо“. Чуства се обиден заради това, че не се опита да направи нещо, и точно когато е в затова ‘Рас разбира, че Stretch продължава да подържа връзки с B.I.G. и непосредствено преди издаването на албума му “Me Against The World“, оригинала, в който участва Stretch е променен, като той отпада от песента.

13Това са Notorious BIG, Puff Daddy, сега P.Diddy, Junior Mafia, и други, по-незначителни изпълнители. Тупак ги обвинява за това, че са му устроили капан или поне не са го предупредили, когато е прострелян в Ню Йорк през 1994 г. Преди тази случка отношенията на Тупак с Биги били доста добри, те записали някои песни заедно, например “Runnin”, Who Do u Love, но в последствие BIG е изваден от песента и др., дори разпускали заедно. Тупак не споменава нито BIG, нито Puffy в по-ранните си песни, той просто започнал да дисва BadBoy след като излязъл от затвора, по делото за изнасилване през ’94- та. Когато се озовал в затвора Bad Boy се издигнали, а той трябвало да чуе обстоятелствата около стрелбата срещу него от затвора. Бийфът с Junior Mafia бил същият, с изключение на това, че Тупак ги познавал доста добре. В едно интервю той казва, че е поддържал тях и Биги, и е давал пари на членовете на Junior Mafia, за да могат да се приберат вкъщи с метрото. Notorious B.I.G. е застрелян през Март 1997 г. в Drive-by стрелба в Лос Анджелис. Албумът “Live After Death” на B.I.G. все още е най-продавания рап албум за всички времена, с продадени повече от 10 милиона копия.

За TupacBG.Com

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Shop soccer apparel for men,fodboldtrøjer tilbud women, and kids at the adidas online store and order today.www.xn--billigenbatrjer-hub.com Browse a selection of jerseys,orologi replica svizzeri pants, shorts and more.stroje piłkarskieSoccer Training Suit Price Comparison,Goedkope Voetbalshirt Price Trends for Soccer Training Suit as Your Reference.Fotbalové Dresy Dětské Buy Soccer Training Suit at Low Prices on Aliexpress.com now .Billiga fotbollskläderBuy Bubble soccer online from Buybubblefootball at competitive price.Maillot de foot acheterFree shipping,1.5 Blue clear bubble soccer suit. Inflatable soccer field,soccer Arena.