Създаването на All Eyez On Me (Book 1)

Steuern: Uhren & Schmuck Rabatt von 19%, gute replica uhren, aber das ist das Konzept der Mehrwertsteuer können die Freunde nicht klar, in der Tabelle im Detail Google detaillierte Erklärung der deutschen Uhren Erstattung zu überprüfen. replica uhren deutschland Kurz gesagt, ist die Steuerquote zum Shop 15,97% zurück, die Zoll Standard ist 14,5%,replica uhren swiss, so dass im Grunde der Preis 15% Konzept zu machen.

Създаването на All Eyez On Me (Book 1)

От на September 1, 2013 / 08:50 / 139 прегледа
page4gm

Когато Тупак излиза от затвора и попада в ръцете на Death Row Records и Шуг Найт, той нямаше търпение да отиде в студиото и да започне да прави музика. Резултатът е All Eyez On Me, първият истински двоен албум в историята на хип-хопа, който затвърждава статута на ‘Пак като най-добрия рапър в играта. Както правим винаги и нека да се върнем в 1996г.


През седмиците, оставащи до пристигането на Тупак Шакур в звукозаписното студио Can-Am в Лос Анджелис, през есента на 1995 – практически мястото, където записват Death Row Рекърдс, мястото е изпълнено с очакване. Правят се приготовления, подготвят се тракове. Все още предстои събитието да се оповести в пресата, но излизането на Тупак от Нюйоркския затвор “Клинтън” е неизбежно. Собственикът на Death Row-Шуг Найт е осигурил гаранция от 1,4 милиона долара и в отплата ‘Пак подписва с неговия лейбъл.
Когато ‘Пак стига до студиото в 12 часа на обяд в Петък, 13 октомври, той работи до разсъмване и завършва песните ‘Ambitionz Az A Ridah’ и ‘I Ain’t Mad At Cha’. Агресивната ‘Ambitionz Az A Ridah’ разкрива настроението на ‘Пак след излизането му от затвора. Разликата с предишния му албум – Me Against The World, издаден от Interscope/Atlantic Records по времето, когато е арестуван  е осезаема. ”В албума ‘Me Against The World’ бяха сякаш само избрани от компанията позитивни песни.”, обяснява B-Legit,  който участва в All Eyez On Me.” Целият материал, който той написа, материал, олицетворяващ това, което беше Тупак, той не можеше да го използва. Затова когато излезе от затвора и отиде в Death Row, сякаш можеше да каже каквото си поиска.”
‘Пак заема и двете стаи на Can-Am, бълвайки музика със светкавична скорост. Сменящи се продуценти набавят всичко, от което се нуждае Тупак. Johnny J, Dat Nigga Daz, Dj Quik(който е записан в албума с рожденото си име Дейвид Блейк(David Blake) поради съдебна разправия с Profile Records), Rick Rock and Mike Mosley, Doug Rasheed, Devante Swing, Bobcat, Dj Pooh, QD3. (Dre, който участва само в две песни, планира напускане на Death Row). Пълен двоен албум – 27 трака, без скитове – ‘All Eyez On Me’ е завършен за две седмици. Неговата неуморна звезда обаче прекарва в студиото общо 3 месеца, като записва повече от 100 песни необработен материал.”Death Row бяха инструктирали помощник монтажистите винаги да взимат касетите, да ги затварят в “склада”, обяснява бившият главен монтажист на Death Row, Рик Клифърд (Rick Clifford).”Да ги заключим. Никой не получава копия. Затова все още се издават работи на Тупак.”С ‘All Eyez On Me’, който е 9 пъти платинен и шестте албума, издадени след смъртта на ‘Пак през Септември 1996, общо над 12 милиона долара от продажби, Шуг със сигурност си е възвърнал първоначалната инвестиция. Списание XXL говори с хората, работили по тази West Coast класика.

Ambitionz Az A Ridah
Продуцирана от Daz Dillinger

Dave Aron:
Това беше първата песен, която направих с Tupac. В денят, в който излезе от затвора, той не се разкарваше по клубовете. Не се опитваше да се среща с жени. Той отиде право в студиото, сякаш имаше някаква мисия  и записа „Ambitionz Az A Ridah“, и „I Ain’t Mad At Cha“. Tupac дойде, той току-що беше излязъл от затвора. Същата нощ видях как му дават медальона Death Row и той дойде. Беше готов да започва. Беше много съсредоточен и пълен с енергия – яростна енергия. И човек наистина можеше да си помисли, че е на мисия. Той имаше ясна представа какво се случва и искаше да свърши много работа за толкова малко време.

Daz Dillinger:
Идеята ми дойде, докато семплирах Pee Wee Herman. Така че ако слушате малко Pee Wee Herman („Tequila“ на The Champs), ще забележите, че аз просто добавих gangsta звучене към него. Дадох го на ‘Pac, и когато се върнах в студиото, вече беше готово.

Kurupt:
Денят, в който се завърна, „Ambitionz Az A Ridah“ беше първият запис, който направи. Suge го доведе. Из офиса се разнесе мълвата, че ‘Pac е навън. Всички в студиото дойдоха там. Аз дойдох малко по-късно, и Daz вече беше започнал бийта. След не повече от 45 минути в студиото първият куплет на ‘Pac беше напълно готов. Толкова бързо. Той дори не искаше да си почине; всичко, което искаше, беше да вземе микрофона. Когато се върна в LA, най-много два часа след това, той беше готов с първия си куплет.

„All About U“
Featuring Dru Down, Hussein Fatal, Nate Dogg, Snoop Dogg and Yaki Kadafi 
Produced by Johnny „J“ and Tupac

Dru Down:
Аз, ‘Pac, Syke, Rage и някои от The Outlawz бяхме в студиото. В студиото винаги имаше няколко кучки. Единственото необикновено нещо беше, че Fatal Hussein и Yafeu Fula от The Outlawz щяха да се включат в парчето. Щеше да бъде нещо като аутро на края на песента. Аз направих началото, а те щяха да се заемат с края. Обаче тогава направиха нещо, което ги прецака. Те просто не можеха да го направят както трябва. Бяха твърде пияни и напушени. Оплескаха я напълно. Бяха в стаята за записи и просто преебаваха записа. ‘Pac им каза: „Трябва да се разкарате. Не ми е ясно какво, по дяволите, правите.“ Те сякаш просто си играеха. Отнемаше им твърде много време, пилееха го. И се пръскаха от смях през цялото време.

Johnny „J“:
Това е една от най-забавните песни, които съм правил с Tupac… Използвах част от олд скуул парчето на Cameo [1986 single, "Candy"]. Nate Dogg, Snoop, всички си вършеха работата. Следващото, което си спомням, беше [Nate Dogg пее]: „Every other city we go. Every other video…“ Казах му: „Nate, кажи ми, че се шегуваш.“ Отговорът беше: „Не, човек. Напълно сериозни сме. Това е припева – говорим за видео курвите.“

Nate Dogg:
Бяхме с ‘Pac и Snoop и си говорехме за всичките момичета, които сме виждали. Всичко дойде от едно видео. Бяхме на заснемането на видеото и ни беше много забавно, че ако Snoop не познаваше някое момиче, или аз, или ‘Pac я познавахме. Нещо като: „Мамка му, където и да отидем, виждаме все същите момичета.“ Така дойде и идеята за песента. Всичко беше както обикновено: малко ликьор, малко трева и всички сме си наред. ‘Pac си записваше куплетите на един дъх. Правеше това често. Беше ни толкова забавно, а песента просто дойде от само себе си.

„Skandalouz“
Featuring Nate Dogg 
Produced by Daz Dillinger

Nate Dogg:
Тази песен беше готова за 10 минути. Бийта винаги беше готов от преди това. Ние не отиваме в студиото, разчитайки, че някой ще направи бийт. Просто никога не се задържаме там достатъчно дълго. Да работиш с ‘Pac беше като да работиш с малкия си брат. Той беше младо, диво копеле, пълно с живот. И когато му се отдадеше възможност, я използваше. Той не искаше да е в Death Row Records. Имаше сделка за 3 или 4 албума, не съм сигурен точно колко… Но искаше да се отърве. Затова записваше поне по 2-3 песни на ден.

Dave Aron:
‘Pac беше много взискателен и на някои хора им беше трудно да работят с него. Случвало се е да изгони техническите лица от помещението… Беше лесно да се работи с него, ако му даваш, каквото иска. А той искаше да работи бързо. Не искаше да се занимава с разни технически подробности. Така че трябва всичко да е готово за работа. Той идва, и иска да започне да записва. Не от самото начало на песента, но щом влезеше в кабината, просто казваше: „Пусни го на ‘record’..“ и започваше. Той влизаше и не му пукаше какво правят останалите, защото чувстваше, че неговите неща бяха по-важни. Той чувстваше, че е важен.

„Got My Mind Made Up“ 
Featuring Daz Dillinger, Inspectah Deck, Kurupt, Method Man and Redman 
Produced by Daz Dillinger

Kurupt:
В оригинала бяхме аз, Rage, Redman, Method Man и Daz. Казах на Daz: „Човек, това е песента. Трябва да я издадем, трябва да я сложим в Dogg Food.“, защото я записахме по времето, когато правехме Dogg Food. Когато ‘Pac дойде, го попитахме: „Искаш ли го?“ ‘Pac каза: „Искам го, по дяволите!“ Той записа своя куплет на мястото на този на Rage, защото тя каза, че ще сложи своя в нещо друго, и така песента се озова в албума на ‘Pac. Аз, Method Man, Redman, Daz и Rage – тези бяхме в оригинала, а накрая беше Inspectah Deck. Той се чува на края на песента: „Wish… this… bliss…“ Това е Inspectah Deck.
Отидох и взех Red’, Meth’ и Daz лично и ги заведох в къщата на Daz. Записахме песента за 3-4 часа. Всичко беше направено, но… Не я използвахме, защото на Daz не му се занимаваше да я миксира и да я оправя. Накрая я дадохме на ‘Pac, защото Suge казваше: „Когато се работи по определен проект, всеки трябва да дава всичко от себе си, независимо чии е проекта.“

Daz:
Тази песен я записахме в къщата ми. Kurupt беше довел Method Man и Redman. Inspectah Deck също беше в песента. Той беше в края – „I.N.S., the rebel…“ Само гласа. Бяха махнали неговия куплет и бяха оставили само бекграунда, защото звучеше добре. Не беше планирано това да е песен на 2Pac. Бях я занесъл в къщата на Dr. Dre и я бях оставил там. 2Pac разправяше: „Имам бийт с Method Man и Redman. Dre го е направил.“ Това е, каквото Dr. Dre му беше казал. Така започна и цялата вражда между тях двамата. Понеже аз бях в студиото и казах: „Това е мой бийт. Аз го направих.“. 2Pac каза: „Това е твое?“ От този момент започна враждата. Защото Dr. Dre просто си присвояваше заслугите, а дори не се появяваше наоколо.

“How Do U Want It” featuring K-Ci & JoJo
Продуцирана от Johny J

Dave Aron:
Първоначално Danny Boy беше на припева. Вече го бях миксирал. И в последната минута ‘Пак искаше да сложи K-Ci & JoJo. Може би това си беше решение между него и Шуг, не зная.

K-Ci:
Една вечер си седяхме вкъщи и Шуг Найт ми звънна ,защото сме много добри приятели с Death Row фамилията и всичко. Те ни попитаха дали искаме да направим песен с ‘Пак а ние им викаме: ”Да по дяволите, защо не?” Това е наш човек. Така ние отидохме в студиото, всъщност същата вечер, когато ни се обадиха. Човече, ние просто разпускахме в студиото, забавлявахме се. Ако можете да четете между редовете ще знаете какво правехме там. Бяхме с момичетата, правехме си кефа, гледахме си нашата работа. Песента се оказа страхотна. Забавното беше в началото, когато Тупак се опитваше да го изпее, да ни покаже как да го направим. Аз му викам: ”Виждам какво имаш предвид, ‘Пак, но не звучи особено добре.” Както и да е, после го чухме как рапира и си казахме: ”Човече, трябва да го оправим това, защото той се представи доста добре.”

2 Of Amerikaz Most Wanted
Featuring Snoop Doggy Dogg
Produced by Dat Nigga Daz

Dave Aron:
Бяхме в студиото с ‘Pac и Snoop. В студиото влезе Suge, това става преди да направят „2 Of Amerikaz…“. Suge е толкова огромен, и идва в студиото. Snoop е доста висок, но е много слаб. Suge хвана ‘Pac с едната си ръка, Snoop с другата и ги ги притисна един до друг, почти съединявайки ги в едно цяло. Каза им: „Момчета, мисля, че трябва да направите песен заедно. Мисля, че ще бъде страхотно.“ Беше доста внушително гледка. И накрая те направиха песента.

Daz:
‘Pac щеше да ходи в съда. Snoop също щеше да ходи в съда. Между тях имаше доста химия.

Rick Clifford:
‘Pac много държеше албумът да бъде спонтанен. Всичко, което чувате, е било записано от първия път. Никой нямаше право да се върне и да поправи нещо. ‘Pac казваше, че първо – хип-хопът е различен от R&B. Ако не можеш да излезеш и да израпираш 8 до 16 реда, просто не си готов. Освен това той казваше, че обича първия опит, защото към него има специално чувство. Той казваше, че ако се върнеш и се опиташ да оправяш грешките, започваш да мислиш за тях, губиш чувството и объркваш всичко. И единственият, който отказваше да го направи по този начин, беше Snoop. Той каза, че ще се върне на следващия ден и ще го направи. Предполагам, че той си отиде вкъщи, написа си частта, научи я, дойде и я записа. Всичко, което каза, беше: „Чакай малко. Няма да стане да сложиш първия опит. Ще се върна и ще го направя утре.“

No More Pain
Produced by DeVante Swing

Dave Aron:
Бях в студиото към 8 pm. Всички останали пристигаха късно – 10, 11 pm. В 3 am самият DeVante се появи. Той искаше да запише още няколко неща, преди да започнат да миксират песента. Тя беше доста разпиляна. Но клавишните, които добави, бяха доста странни и зловещи. Тази нощ той беше много тих. Много съсредоточен. Беше интересно човек да го наблюдава. Той приключи към 5-6 сутринта и каза: „Искам да я миксирам сега.“ Миксирахме я същата нощ. Беше една дълга нощ.

Heartz Of Men
Produced by David Blake, a.k.a. DJ Quik

DJ Quik:
Щуро е. По онова време много заслуги бяха прецакани. Понякога не е никак приятно да отиваш нагоре, и ако не влезеш заедно с Roy Tesfay [сътрудник на Suge Knight] и останалите и си запазиш заслугите, си прецакан. Аз бях преебан. Аз направих много миксиране там, за което не получих признание. За много кратко време оправих много от записите и те звучаха много по-добре, отколкото когато дойдоха в студиото. За два дни ремиксирах около 12 песни.
Но „Heartz Of Men“ беше единствената песен в албума, която направих сам. ‘Pac искаше да си излее мислите. Беше развълнуван за нещо, и искаше да говори за него. И моята работа като продуцент беше да създам музиката, така че на него да му е възможно най-комфортно, докато ни каже, каквото трябва. И мисля, че успяхме да го направим. Енергичен, гневен бийт, който да пасне на енергичното му, гневно настроение.
‘Pac се стремеше към съвършенство в творчеството си. Той наистина мислеше, преди да пише. Опитваше се да се превърне в част от песента. Сякаш знаеше, че работите му ще останат завинаги. Толкова беше педантичен относно начина, по който пишеше някои определени песни. И въпреки, че 2Pac се заемаше толкова сериозно, моята работа като продуцент беше да видя какво не харесвам и как можем да направим този запис почти перфектен, ако не напълно. Трябваше да съм строг с него за някои неща, но през по-голямата част от времето беше като да работиш с призрак. Когато излезе от затвора и дойде в студиото, изглеждаше, сякаш той беше призрак. Казвахме си: „Ти не би трябвало да си тук.“ Но той беше от плът и кръв.
Често се връщахме към тази тема. Той ме питаше „Мамка му, Quik, защо трябва си толкова твърд с мен за бекграундите?“ А аз му отговарях: „Ако ги направиш перфектни, винаги ще останат такива. Но ако просто отбиеш номера, винаги ще са ужасни.“

Life Goes On
Produced by Johnny J

Johnny J:
В студиото имаше хора по време на записите – момчета от улицата, хардкор, наречете ги както искате, но бяха много навътре в това, което правеха. И тези хора избухнаха в сълзи. Не можех да повярвам, че виждам такова нещо. [Тази песен] просто разчувства толкова много хора.

Dru Down:
Това беше по-сериозна песен. Когато бяха сериозни за нещо, обикновено нямаше много хора в студиото. Когато искаше наистина сериозна атмосфера, ‘Pac събираше всичката трева на пулта – около 4 унции (1 унция – 28,3 г) – и започваше да пише. А останалите трябваше да пазят тишина. Беше наистина тихо. Такива бяха сериозните моменти.

“Only God Can Judge Me Now” 
featuring Rapping 4-Tay
Produced by Doug Rasheed за Mad Castle Productionz и Harold Scrap Freddie

Dave Aron:
Мисля, че това беше доста интроспективно. Като поглед напред в бъдещето. Бийтовете на Doug Rasheed не бяха толкова сложни. Обикновено се състояха от няколко лууп-а, малко перкусии и хубав солиден бас. Записах вокалите на Rappin 4-Tay за това парче. Той е забавен тип. Той си имаше статута на “малък сводник”. Наистина се вписва в стереотипа на Оуклънд.

“Tradin War Stories” 
featuring Outlawz, CPO, Storm
Produced by: Mike Mobley и Rick Rock за Steady Mobbin Productions

Rick Rock:
Не знам откъде по дяволите взех семпъла. Dionne Warwick или нещо такова. Когато накрая се оказа, че ще го правя с ‘Пак му казах, че е “It’s a Man’s World” и така го използвахме, но не знам на кого беше. Знам, че не съм го взел от James Brown. Взех го от някъде другаде, но звучи като “A Man’s World”. Не можех да си спомня, защото правех бийтове и не си пазех семпълите. Просто си държах всичко на дискове. И когато дойдох в Калифорния от Алабама, си носех чанта пълна с дискове.

Napoleon:
Тази песен беше лична за мен. Когато бях на 3 станах свидетел на убийството на майка ми и баща ми. Аз бях прострелян в крака. Така че в тази песен някакси използвах това. Казвам(в песента) “Братята искат да разказваме истории за война, аз видях моята първа когато бях на 3”. ‘Пак вече знаеше какво се бе случило на родителите ми и беше развълнуван, че го използвах. Той знаеше, че е истинско. Когато ‘Пак дойде и ме прибра от квартала, той видя, че преминавам през това в такава ранна възраст. Мисля, че това беше и една от причините да ме приеме-не, че ми съчувстваше-а това, че ‘Пак имаше добро сърце. Той видя братото как губи родителите си и каза: ”Чувствам се сякаш е задължително да му помогна.”

“California Love(Rmx)”
Featuring Dr.Dre and Roger Troutman
Produced by: Dr.Dre

Tommy D:
Мамка му, мога да го кажа: Дре не искаше да има нищо общо с този албум. Не му харесваше това, че Тупак дойде в Death Row, което аз намирам за интересно, защото помня, че той каза: ”Това е,аз се махам от Death Row сега, когато Тупак е тук.” Аз си казах: ”Какво по дяволите?!” Искам да кажа, ако погледнете албума, той не е направил нищо по All Eyez On Me, освен за California Love, което всъщност беше, ъъъ трябваше да бъде сингълът му за Aftermath, нали? И Шуг чу тази простотия и каза: ”Мамка му” и отиде в къщата на Дре и го накара да сложи и Тупак в песента. Така той всъщност загуби първия си сингъл за Aftermath, който стана първият сингъл за Тупак. Тъй като в оригиналната версия песента е с три куплета, в които рапира Дре. Единственият, който има тази оригинална версия е Dj Jam, диджея на Снууп. Така че общо взето Шуг вика: ”Мамка му, ще включим Тупак в тази простотия и това ще бъде най-добрия сингъл…” И той бeше невероятен. Шуг не е глупак.

“I Ain’t Mad At Cha” 
Featuring Danny Boy
Produced by : Dat Nigga Daz

Kurupt:
Знаехме, че когато направим това, ще свърши. О,да. ’Пак чу бийта и откачи. Общо взето каза: ”Човече, това е!” Седнахме да пием, после Daz просто работеше по записа и когато ‘Пак беше вътре и работеше, той не се разсейваше. Беше нещо като: ’Да го направим. Да го направим. Да го направим.” Имам предвид, той се ядосваше на монтажистите, че се движат прекалено бавно. Това правеше той. Нали знаете:  “Хайде, човек, какво по дяволите? Това не е толкова трудно. Просто трябва да натиснеш шибаното копче ‘Запис’. Натисни шибания ‘Запис’! Сега!”

“What’z Ya Phone #” 
Featuring Danny Boy
Produced by : Johnny J and Tupac

Johnny J:
Това сигурно е една от най-вулгарните песни, които някога съм правил. Определено е мръснишка. Сексуална, сексуална, сексуална.

Danny Boy:
’Pac си беше жива легенда и не знам дали изобщо го знаеше. През цялото време се разкарваха жени наоколо, както във всяко студио. Ти си мъж, не си женен, живееш си живота. Имаш всичко, което индустрията ти е осигурила. Те са там колкото често ти искаш да бъдат.
Телефонното обаждане беше наистина. Всичко, което чувате, се случи наистина. ’Пак получаваше такива обаждания през цялото време. Това просто сме ние, ебавахме се в студиото. Пуснахме високоговорителя и сложихме микрофон до него, записахме го…Момичето не се споменава, защото сигурно не би искала майка й да я чуе да говори така. Тя беше едно от онези момичета, които се мотаеха наоколо.

Dave Aron:
В тази песен момичето от предното бюро дойде и говори с ‘Пак по телефона. Аз всъщност сложих микрофон на телефона-телефон с малък виокоговорител-и те проведоха разговора. Това беше малко по-различно. Те бяха много креативни. Когато им хрумнеше някаква идея те искаха да я осъществят, а аз можех да го улесня. Този разговор определено беше нещо, направено с един дубъл. Те просто го направиха от началото до края. Така обичаше да прави нещата той-много спонтанно.

Тази песен беше лична за мен. Когато бях на 3 станах свидетел на убийството на майка ми и баща ми. Аз бях прострелян в крака. Така че в тази песен някакси използвах това. Казвам(в песента) “Братята искат да разказваме истории за война, аз видях моята първа когато бях на 3”. ‘Пак вече знаеше какво се бе случило на родителите ми и беше развълнуван, че го използвах. Той знаеше, че е истинско. Когато ‘Пак дойде и ме прибра от квартала, той видя, че преминавам през това в такава ранна възраст. Мисля, че това беше и една от причините да ме приеме-не, че ми съчувстваше-а това, че ‘Пак имаше добро сърце. Той видя братото как губи родителите си и каза: ”Чувствам се сякаш е задължително да му помогна.”

За TupacBG.Com

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Shop soccer apparel for men,fodboldtrøjer tilbud women, and kids at the adidas online store and order today.www.xn--billigenbatrjer-hub.com Browse a selection of jerseys,orologi replica svizzeri pants, shorts and more.stroje piłkarskieSoccer Training Suit Price Comparison,Goedkope Voetbalshirt Price Trends for Soccer Training Suit as Your Reference.Fotbalové Dresy Dětské Buy Soccer Training Suit at Low Prices on Aliexpress.com now .Billiga fotbollskläderBuy Bubble soccer online from Buybubblefootball at competitive price.Maillot de foot acheterFree shipping,1.5 Blue clear bubble soccer suit. Inflatable soccer field,soccer Arena.