Създаването на The Don Killuminati: The 7 Day Theory

Steuern: Uhren & Schmuck Rabatt von 19%, gute replica uhren, aber das ist das Konzept der Mehrwertsteuer können die Freunde nicht klar, in der Tabelle im Detail Google detaillierte Erklärung der deutschen Uhren Erstattung zu überprüfen. replica uhren deutschland Kurz gesagt, ist die Steuerquote zum Shop 15,97% zurück, die Zoll Standard ist 14,5%,replica uhren swiss, so dass im Grunde der Preis 15% Konzept zu machen.

Създаването на The Don Killuminati: The 7 Day Theory

От на September 1, 2013 / 08:59 / 148 прегледа
xxl3

Създаването на The Don Killuminati: The 7 Day Theory

1. Intro/Bomb First (My Second Reply)

Young Noble:

Той направи първия куплет. E.D.I. написа своя куплет и всичко се получи много сполучливо. Мисля, че „Bomb First“ е просто класика. ‘Pac просто се освободи. Когато казах „King of New York“(Кралят на Ню Йорк), говорех за Biggie. Всички знаете каква е ситуацията. По това време Biggie наистина беше кралят на Ню Йорк.

E.D.I.:

Makaveli е албум, който ‘Pac направи сам. Имам предвид продуцирането, текстовете… Много хора не знаят, че ‘Pac беше и продуцент. Той започна бийта на „Bomb First“. И други хора имат заслуга, но ‘Pac го започна. Bass line-а беше от „Uptown Anthem“ на Naughty By Nature – винаги сме го харесвали. ‘Pac работеше по барабаните и ударните, когато влязоха други двама от екипа. Тогава просто направихме песента и тя беше нещо отговор след „Hit ‘Em Up“. „Hit ‘Em Up“ вече беше излязла и всички имаха своите скромни коментари относно песента. ‘Pac каза: „Добре, имам какво още да кажа, и с него ще започне Makaveli“. It’s a Just a ride track. It’s just niggas riding. Също така парчето представяше Noble. Той е последният официален Outlaw.
Всички научавахме какво трябва да правим по същото време. А ‘Pac беше запланувал всичко и просто караше хората да го направят, като „Искам барабаните така, искам bass line-а така“. Също така лудницата е, че ‘Pac току-що си беше купил нова къща и в нея имаше гранд пиано. Той свиреше най-различни мелодии на пианото през цялото време. Всъщност една от тези мелодии е мелодията на „Bomb First“. ‘Pac просто я направи сам. Той запомни мелодията, отиде в студиото и я изсвири. Накара някого да я повтаря и каза на хората от екипа: „Добавете барабани тук, бас тук, китара тук, това тук…“ ‘Pac не можеше да организира барабани и подобни неща, но можеше да организира хората, той беше добър в това да накара всеки да даде най-доброто от себе си.

Darryl Harper:

Пуснах на ‘Pac един бийт и той го хареса, но искаше да променя bass line-а. ‘Pac искаше bass line-а да е подобен на този, който вече е правен за филма Juice(„Uptown Anthem“ на Naughty By Nature). Не бях го слушал, така че трябваше да го намеря и да го прослушам. Промених bass line-а и той вече звучеше като този от „Uptown Anthem“.

Lance Pierre:

Всъщност Тупак направи bass line-а. Той седна пред Moog-а и настрои всичките бутони, но Darryl направи бийта. ‘Pac направи тази песен. Много хора не знаят, че ‘Pac се включваше и в продуцирането. Това е една от песните, в които ‘Pac направи наистина много – като се стигне до продуцирането й.

2. Hail Mary

Young Noble:

Когато направихме тази песен, тя беше готина. Но не я харесвах чак толкова. Но когато излезе официално, я чуваш по друг начин. Когато я чух, след като беше издадена, си казах „Господи, това е страхотна песен. Просто бях благословен, щом съм част от всичко това.“ В студиото имаше две големи стаи и една малко стая за работа. Snoop и The Pound стояха много дълго в малката стая. Докато ние просто влизахме и си свършвахме работата. Всеки ден взимахме някакъв ликьор – Cristal, Alize, и пиехме както на младини. Пиехме Thug Passion, имаше момичета и трева навсякъде. Просто правехме музика. Три, четири, пет песни на ден, и просто ги правехме. „Hail Mary“ ни отне около 30 минути. Трябваха ни около 15 минути да напишем текста, и още около 5 минути да я дооправим. Моят куплет вече беше написан. Беше в тетрадката ми и просто добавих малка част към hook-а, „Outlawz on a paper chase…“ Това щеше да бъде hook-а. Вече го бях написал и казах „Да, ‘Pac, имам един hook“. Но той каза „Не, това ще го сложим в края“. И тогава направи „Hail Mary“. Лириките на ‘Pac идваха от сърцето и не изглеждаше, сякаш пише, а все едно просто говори.

E.D.I.:

Hurt M Badd има голяма заслуга за „Hail Mary“. ‘Pac му каза: „Искам нещо бавно, с thug звучене“. Hurt M Badd направи „Hail Mary“ и когато я чухме, ‘Pac просто полудя. Направихме песента за час и половина. Това не е от любимите ми песни в Makaveli. Напомня ми някакви down-South парчета. Не предполагах, че ще стане толкова известно парче, колкото е днес. ‘Pac много харесваше частта на Kastro и Noble и как тя придаваше на цялата песен Outlawz звучене. Но всъщност, мисля че той най-много харесваше нещата, които самият той казваше. А той казва наистина силни неща: „Seein’ niggas comin’ for me/To my diamonds, when the glistenin’/Now pay attention, rest in peace, Father“, защото знаеше, че идват за него.
Помня как в края на „Hail Mary“ ‘Pac изкрещя „Snoop“. Това е друго, което е останало в главата ми. Защото по това време, въпреки напрежението, ‘Pac направи shoot-out на Snoop в Makaveli.
Към края на песента, докато ‘Pac говори, в бекграунда се чува Kastro с „Makaveli the don“.

Lance Pierre:

Това беше най-добрата песен в албума. Тя беше също така и най-странната. Имам предвид „Makaveli the don“ в outro-то, и не само. ‘Pac правеше много такива импровизации. Просто говореше към края на песента. Аз я миксирах и нито едно едно от тези неща не беше запланувано. Но го направиха и звучеше добре. Говоря за outro-то, когато се чува Kastro в бекграунда: „Makaveli the don“. Това беше допълнение. Беше просто щастлива случайност. Песента трябваше да свърши в този момент. Но звучеше добре. Затова просто го оставихме и го превърнахме в interlude. И стана доста по известно, отколкото очаквахме.

Hurt M Badd:

Всъщност ми отне около 15-20 минути да направя целия бийт за „Hail Mary“. Просто един ден дойдох на работа, чувствах се добре. Седях зад пулта. Просто оправих няколко звука, и сякаш беше готово. Един човек от екипа дойде в стаята, в която работех, и чу парчето – казах му да си сложи слушалките. Той ме погледна и ми каза: „Господи, Hurt! Това звучи като хип-хоп погребение.“ Когато правя нещо, обикновено не го чувствам така, както останалите – предполагам, защото си е мое. Той ми каза: „Защо не дадеш на ‘Pac да го чуе?“ Когато Tupac го чу, той каза само „Дай ми го“. Аз си тръгнах и когато се върнах в студиото на следващия ден, всички – от пазача през секретарката до човека от вчера – щом ме видеха, ми казваха нещо от рода на „Почакай само да чуеш какво записа върху трака ти.“ Когато го чух, не го помислих за хит. Казвах си „Защо му е на Tupac да записва това върху моя трак?“ Когато албумът стана готов, се събрахме да го изслушаме и ‘Pac много харесваше всички песни. Но когато дойде ред на тази песен, той просто избухна. Вдигна си ръката във въздуха, държайки бутилката Hennessy. Вдигна си ръката така, сякаш управляваше нацията.

3. Toss It Up

E.D.I.:

Тази песен вече беше направена – Suge я имаше записана с Danny Boy и Jodeci. Тази песен най-малко ми харесва от целия албум. ‘Pac просто пусна песента и изпя своя куплет. Това беше нещо, което той и Suge вече бяха оттренирали. А интересното е, че много хора не знаят, че в началото тази песен беше с бийта на „No Diggity“, защото Dre го беше направил, докато беше в Death Row, и Suge го притежаваше. Но Dre го продаде на Teddy Riley. The Geginning fo those songs where almost exactly alike. Не знам кой от кого открадна. Не съм тук, за да симпатизирам на когото и да е, но в началото „No Diggity“ и „Toss It Up“ наистина си приличаха. Но наистина, трябва да си бил там, за да го знаеш.

4. To Live & Die in L.A.

Young Noble:

Тази песен беше като втора „California Love“. ‘Pac обичаше LA. Където и да отидехме в LA, ни посрещаха с любов. Когато ходехме в някой търговски комплекс, всички ни следваха. Изглеждаше, сякаш наистина обичат ‘Pac. До ден днешен. Когато бяхме на улицата, всички ни обичаха… Когато правехме песента, бяхме ужасно пияни, а студиото беше пълно с момичета. Правеха ни свирки в банята и какво ли не още. Никога не ни се е налагало да се стягаме и да работим серизно, защото дори когато сме напушени, ние пак работим. Всички песни на ‘Pac, които чуете, са правени по този начин: пушейки, пиейки, забавлявайки се. Не знам дали сме правили някоя песен, която ни е отнела повече от час. По това време ‘Pac работеше по Gang Related, и как се казваше, когато с белия бяха наркомани, Gridlock’d. Така че отивахме на снимачната площадка към шест, седем сутринта и след това отивахме в студиото. Пристигахме в студиото към пет-шест, и не го напускахме преди три, четири сутринта. Завършвахме с по четири, пет, шест песни на ден – а ако правиш по шест песни на ден, за три дни това са 18 песни.

E.D.I.:

Продуцентът е QD3. Той е единственият външен продуцент в албума, освен човека, който направи „Toss It Up“. QD3 беше един от любимите продуценти на ‘Pac. Той обичаше да се ебава с Q. Семпълът [Бел. ред: всъщност това е реинтерпретация] е от „Do Me Baby“ на Prince. Много хора не знаят, че ‘Pac беше голям фен на Prince. Понякога се ебаваше с него. Ако сте слушали много неща на ‘Pac, значи сте чули много семпли, които са на Prince. ‘Pac харесваше най-много тази песен от Makaveli, след „Against All Odds“. Той харесваше всичко в нея – „To Live and Die In LA“, една истинска LA песен. Падащите горнища, залязващото слънце – всичко това му създаде чувството, че наистина е в LA. А той наистина обичаше града.

QD3:

Бях в студиото с ‘Pac и бях взел някои записи. Пуснах му тази стара песен, за да видя дали ще я хареса. Той я почувства и ми каза да направя подобен бийт. Отидох си вкъщи и го направих толкова бързо, колкото можах и мисля, че се върнах в студиото същата нощ. ‘Pac прослуша трака три пъти и за около 15 минути беше готов с текста. Влезе в стаята за записи без да каже на никого за какво ставаше дума в песента. Мисля че записа три песни подред. После каза на Val Young каква беше идеята. Тя написа припева си също на един дъх. След това ‘Pac накара Ricky Rouse да замени моите клавишни бас и китара, с такива на живо, и песента беше готова – по-малко от два часа. Песента сякаш просто извираше от всеки, който работеше по нея. Никой не се замисли два пъти, никой не се поколеба за нищо. Всичко беше „пълен напред“ докато е готово – все едно просто беше предвидено да стане. След запис като този, в който никой не се замисля два пъти, промених завинаги начина, по който гледам на правенето на музика.

5. Blasphemy

Young Noble:

Той наистина много се задълбочи, а не знаеше откъде идва всичко, за което говори. Сякаш наистина не знаеше… ‘Pac беше дар от Бога. Помня какво ми каза тогава: „Господи, чуваш ли за какво говоря?“ Самият той беше изненадан. „Не знам откъде ми идва всичко това“. Той не седеше цял ден, мислейки какво да напише, просто му идваше отвътре. Господ е дал тази дарба на някои хора, и ‘Pac определено беше един от тях. Господ определено му беше дал нещо. ‘Pac винаги говореше за такива неща. Той сякаш знаеше, че ще стане голяма звезда и точно тогава, просто ще изчезне. Точно така се и случи. Той остави своя отпечатък. ‘Pac определено беше изпратен отгоре. Не мога да обясня всичко, има някои неща, които не знам. ‘Pac ни говореше за тези неща през цялото време. Ние му казвахме: „Не искаме да те слушаме. Никъде няма да ходиш. По-добре да си стоиш тук.“ Но предполагам, че той просто го знаеше.

E.D.I.:

Ако се заслушате в „Blasphemy“, в края на песента едно момиче казва молитва. Това е сестрата на Kastro, Jamala Lasane, която също беше братовчедка на ‘Pac. Това беше семейно. Тя беше в студиото и каза: „Мога просто да го кажа в края на песента.“ ‘Pac я чу, и каза: „Давай.“ И тя се озова в албума.
„Blasphemy“ е много силна песен с участието на Ital Joe. Той почина преди няколко години. Песента ми напомня на „Hail Mary“. Тя е едно от онези дълбоки, духовни неща. Много пъти в музиката си ‘Pac говореше на нас, защото ние бяхме толкова диви и неконтролируеми – бяхме хванати в рапърския начин на живот. Имам чувството, че много пъти ‘Pac се опитваше да ни върне в реалността. Казваше ни нещо от рода на „Нещата навън са истински. Не всичко е забава и игрички.“ Повтарял ни го е много пъти. И „Blasphemy“ е една от песните, в които ми се струва, че говори на нас по лични въпроси.

Lance Pierr:

Това е още една странна песен. В студиото, късно през нощта. Горящи свещи. Усещането е: Какво става тук?

6. Life of an Outlaw

Napoleon:

Баба ми почина, докато правехме Makaveli, затова трябваше да си отида още в самото начало. Когато се върнах, повечето песни бяха готови с изключение на „Life Of An Outlaw“ – единствената песен, в която участвам. Аз, E.D.I., Kastro, Noble и ‘Pac бяхме в студиото. Бийта беше готов и ‘Pac накара Sizz-Nine от Six Feet Deep да направи hook-а. ‘Pac каза: „Правя тази песен, за да кажа на хората: Внимавайте, Outlawz идват.“ Това беше нещо като представяне на новия албум на Outlawz, който щяхме да направим с ‘Pac. ‘Pac пренесе тази песен на друго ниво. В средата на песента, преди моя куплет, ‘Pac попита: „Hey Napoleon, would you die for me? Whould you kill for me?“ („Napoleon, би ли умрял за мен? Би ли убил за мен?“) И тогава аз си изпях куплета и завърших песента. Това беше много силна песен за мен. ‘Pac правеше нещата от първия път. Правеше ги веднъж, и това е. Можеше да влезе да записва напушен, и пак да даде всичко от себе си. Излизаше от стаята за записи, потейки се. Понякога влизаше с марихуана и Hennessy, и си свършваше работата. Всички мислехме по този начин. Аз го наричам невеж начин. Пиян си и не знаеш какво става наоколо. Нямаше ден, в който ние да не пием. Бяхме хванати в този живот. Винаги просто влизахме в студиото и записвахме куплета си. Дори не знаехме какъв е бийта. ‘Pac караше някого да направи бийт. И след това казваше нещо като „Добре, да поговорим за това.“ И ако куплетът ти не е готов преди този на ‘Pac, не си в песента. По този начин работеше ‘Pac. Той казваше: „Вече имам един готов куплет. Вие нямате нито един – не влизате в песента.“ Ние просто трябваше да пишем, опитвайки се да се придържаме към темпото на ‘Pac, а той намираше кой да добави бийт и всичко останало. Понякога казвахме „Мамка му, да започнем с преднина.“ ‘Pac приема някои песни много навътре. За „Life Of An Outlaw“ той трябваше да направи един куплет. Когато го завърши, каза: „Направих един куплет, а вие още не сте готови.“ Тогава той започна нов куплет. Написа и него. И можеше да продължи така. Щеше да превземе песента и да я направи съвсем сам. ‘Pac беше един от хората в студиото, които се ядосваха, ако объркаш нещо. Той просто искаше да влезеш и да направиш записа, както си е. Но понякога ‘Pac влиза да записва, без изобщо да му пука дали ще обърка нещо. Понякога прави запис, и чуваш, че нещо не е наред. Но той го оставя така. Той просто влиза в стаята за записи, записва каквото трябва и излиза. Това, което правехме, е професионално направено по начина на ‘Pac. Той записваше своята част и ако я объркаше, я оставяше така. Казваше: „Ще я оправим, когато миксираме.“

E.D.I.:

Всъщност ‘Pac изсвири мелодията на тази песен. Той няма заслуга за мелодията, но я изсвири. В бекграунда се чува една клавишна мелодия. ‘Pac я свири. Всеки, който е свирил в Makaveli, ще ви го каже. А ако не, значи лъже.

Darryl Harper:

Започвахме да работим някак затворено. Сякаш бяхме само аз, ‘Pac и Tyrone[Hurt M Badd]. Винаги бяхме заедно в студиото. ‘Pac заключваше вратата и останалите от Death Row започваха да ревнуват. Не бяха много доволни, че ‘Pac прекарва дните си с нас. Някои хора започнаха да твърдят, че има някакъв фаворитизъм, щом ‘Pac използва нашите бийтове. А иронията е, че преди ‘Pac да ни даде шанс, сме представяли тракове на всички от лейбъла. Никой не ги взимаше, освен новите хора в лейбъла, които най-вероятно никога нямаше да издадат албум. Никой не използваше нашите бийтове. Всъщност преди ‘Pac да започне да използва нашите бийтове, другите ни наричаха „Wack Room“. Но тогава хората започнаха да се оплакват на Suge, че правим бийтове само за ‘Pac.

7. Just Like Daddy

E.D.I.:

„Just Like Daddy“ е песен, която беше направена за албума на Outlawz. ‘Pac се опитваше да ни научи как да направим нещо за жените, защото всичката ни музика беше тежка, „kill ‘em up“ музика, трудни времена, борба за оцеляване. Why my life like shit? Type shit. ‘Pac каза: „Тази музика е страхотна и хората ще ви обичат заради нея. Но трябва да им дадете и нещо друго. Трябва да привлечете момичетата. Трябва да направите нещо друго, нещо по-леко, нещо, с което хората могат да се забавляват.“ Така че започнахме да правим „Just Like Daddy“. Бийтът е с барабаните от „Impeach The President“, Hurt M Badd просто ги пусна да се повтарят. ‘Pac започна да тананика мелодиики, „Пусни тази мелодия тук, онази там.“ Тогава Val Young влезе. ‘Pac каза: „Val Young, изпей това. Това е припевът.“ Имахме готова любовна песен. Бум. „Just Like Daddy“, за дамите.

Lance Pierre:

‘Pac често караше Val Young да пее, защото харесваше гласа й. Беше леко дрезгав, gospel-звучащ глас.

8. Krazy

Young Noble:

Трябваше да ни има в тази песен, но ни отне твърде много време да напишем куплета си. Bad Azz купонясваше с нас. ‘Pac харесваше Bad Azz – имаше добър флоу. ‘Pac включи Bad Azz в песента, добре че го направи, защото Bad Azz си свърши добре работата. Това също е една от класическите песни на ‘Pac. „Time goes by, puffin on lye hopin that it gets me high got a nigga goin crazy…“ („Времето минава, пуша си тревата, надявайки се, че ще се напуша, всичко това ме подлудява…“) ‘Pac започна да пише, а на нас ни отнемаше твърде много време. ‘Pac каза: „Кой има нещо готово? Bad Azz, имаш ли нещо?“ и куплетът беше много подходящ, така че е било писано Bad Azz да бъде в песента. Ние вече сме били в милиони песни на ‘Pac. И това беше неговият начин да ни мотивира: „Ако не сте готови, няма да правите песента.“ Затова в някои песни може да чуете един от нас, в някои песни двама, в други трима. Защото когато песента беше на път да бъде записана, ако някой нямаше готов куплет, просто го зарязваше и минаваше на следващата песен.
‘Pac беше заобиколен от много съмнителни личности, и много хора го мислеха за такъв. Но ‘Pac имаше много любов в сърцето си. Той обичаше семейството си, обичаше децата и обичаше черните хора наистина много. ‘Pac наистина имаше много любов в сърцето си. Затова и хората го обичат. Въпреки всичките тези глупости, въпреки всички тези бийфове… Когато си мисля за ‘Pac, не мисля за нищо от тези неща, аз мисля за любов. ‘Pac имаше толкова много любов в сърцето си, че чак беше абсурдно, и всички чувате това в песните му.

E.D.I.:

Bad Azz често се навърташе наоколо. Той харесваше нашата музика, затова често ни посещаваше. ‘Pac беше негов фен. ‘Pac ни искаше в тази песен, но бийта беше много бавен. А ние бяхме свикнали да рапираме на нещо по-бързо. И тук съдбата просто се усмихна на BA. ‘Pac му каза: „Ти ще пееш, напиши куплет за тази песен.“ Bad Azz каза: „Вече имам куплет.“ ‘Pac му каза: „Влизай и го запиши.“

Darryl Harper:

E.D.I. беше заинтересован от бийта на Krazy, защото през тази година имаше много самолетни катастрофи и горящи църкви. Той искаше да каже нещо по въпроса и мислеше, че бийта ми е подходящ. Затова го пуснах на ‘Pac. Той хареса бийта, но не и за тази цел. Той сложи друг припев. Случайно Bad Azz беше в студиото, докато правехме песента. ‘Pac го погледна и каза: „Имаш ли 16?“. Той отговори: „Имам 16.“ И ‘Pac го включи в песента.

Lance Pierre:

Тази песен не пасваше добре, беше само един бийт. Kevin Lewis – имa роднинска връзка с [Джаз пианиста] Ramsey Lewis – координаторът на проекта, беше при нас. Ние не спирахме да му повтаряме: „Това не е песен.“ Той каза: „Но ‘Pac я иска в албума.“ Аз му казах: „Миксирах я, но все още не звучи добре.“ Той каза: „Просто трабва да добавим малко пиано.“ Така че той просто изсвири нещо в зависимост от вокалите. Песента стана много по-добра, отколкото беше в началото.

9. White Man’z World

Young Noble:

Това е една от песните, в които ‘Pac просто изразява себе си, съществуванието си на черен мъж. Но той обичаше и белите. Той обичаше хората по принцип.

E.D.I.:

‘Pac говори на сестра си. Това е лично, и не искам да навлизам в подробности, но той говори на сестра си и на майка си. Това е личен запис. Мисля, че е като отворено писмо към сестра му и майка му. Той сякаш пише от затвора.
Просто в тази песен се извинява за много неща. На 25, всички се опитваме да порастем, да се променим и да разберем някои неща. Много хора не си спомнят, че ‘Pac беше само на 25. На тази възраст човек е още дете. На 25 си наистина млад и незрял. Но в същото време, той имаше отговорността на 40-годишен. Той носеше отговорността за цяло семейство, за цял лейбъл. По това време Death Row беше на неговите рамене и ‘Pac много добре знаеше това.

Darryl Harper:

‘Pac написа припева. Аз бях направил бийт и той го хареса. Той написа мелодията и всичко за припева, а аз го изпях. Много от нещата не ми харесваха, защото той не ми позволи да ги пренаправя. Чувах, че някои от бекграунда ми просто не е добър – сякаш казвам нещо два пъти или нещо такова. Но ‘Pac каза: „Това е. Тази песен е готова. Занеси я долу да я миксират.“

10. Me and My Girlfriend

Young Noble:

‘Pac взе идеята от Nas. Помните ли песента за оръжията, която Nas беше направил? ["I Gave You Power" от албума "It Was Written" от 1996] ‘Pac харесваше тази песен. Когато той и Nas спряха бийфа си, се зарадах. Израстнал съм с музиката на Nas. Всички от Outlawz бяха фенове на Nas. ‘Pac също. Той харесваше Nas.
Това е типично за хип-хопа. Чуваш добра идея, взимаш я и я правиш по-добре. Тази песен беше относно едно от онези неща. Много неща се случваха, а ‘Pac никога не си е държал езика зад зъбите. Той си казваше мнението. Той чувстваше, че много хора са против него, и това не му харесваше. Смотаняците го направиха да изглежда като East Coast/West Coast ситуация, при положение, че всъщност ‘Pac и всички Outlawz са от East Coast. Това беше просто една от песните, в които ‘Pac се впускаше срешу враговете си. Всички в Ню Йорк обичаха ‘Pac. Бяхме в Ню Йорк за наградите на MTV два дни преди да застрелят ‘Pac във Вегас. Там видяхме Nas и двамата се помириха. Тогава ‘Pac беше много щастлив. Беше щастлив да бъде в Ню Йорк и да чувства любовта на хората. Разхождахме се из жилищната част на Ню Йорк, не сме стояли в хотела по цял ден. Дори обиколихме няколко квартала в Manhattan. ‘Pac каза: „Мамка му, хайде да се разходим на някъде.“ Вървяли сме около половин час. Хората не можеха да повярват. ‘Pac раздаваше на скитниците стотици долари. Той ми даде да държа малко куфарче със всичките му пари. Беше наистина щастлив да се върне в Ню Йорк. Мисля, че искаше да се докосне до всички в този град – до рапърите, до хората от улиците. Беше много щастлив и заради сдобряването си с Nas.

E.D.I.:

‘Pac вече имаше идеята за песента. Бяхме в студиото и се опитвахме да запишем подходящата песен. Hurt M Badd работеше над барабаните и ‘Pac не беше сигурен дали ще се получи добре. Тогава дойде Ricky Rouse и каза: „‘Pac, имам нещо готово. Написах една песен.“ Ricky Route беше музикант при нас. Той е готин, но винаги се тревожеше за публикациите си. Защото знаеше къде се намира. Той беше в Death Row, а там трябва да се грижиш за бизнеса си, или няма да получиш нищо. Така че той каза: „‘Pac, имам нещо за теб, нещо испанско. Само че искам да кажеш, че аз съм направил инструментала.“ ‘Pac каза: „Разбира се.“ Защото ‘Pac беше честен. Винаги даваше шанс на хората, а после им отдаваше заслуженото. Той е единственият, който се довери на Val, въпреки че много пъти той пишеше припева. Ricky Rouse започна да свири. ‘Pac просто полудя. Той каза: „Това е. Точно това исках.“ Тогава той започна да пее, припева веднага му хрумна. Той ни каза също да пишем куплети за песента. Написахме някакви куплети, но той отряза всички ни с нещо като „Не, това не е достатъчно добро.“ Queen играеше ролята на оръжието – ‘Pac я извика, след като песента беше готова. Знаехме я като Queen. Тя работеше в Death Row. Беше рецепционистка. Казва се Virginya Slim и сега има договор с Death Row. Тя говори нещата от рода на „Like what? West side Nigga. Die Nigga Die!“

Darryl Harper:

„Me And My Girlfriend“ беше на Tyrone [Hurt M Badd], аз просто свирех. Клавишни. Понякога взаимно работим над бийтовете си. Той правеше барабаните на мой бийт, а аз правех нещо друго на негов. Всъщност направихме целия албум заедно. Албумът беше готов за три дни. Оставаше само да се миксира. Така албумът беше готов за седмица. Колкото до нещата на ‘Pac, всичко беше готово за три дни, ако не ме лъже паметта. Той имаше ясни идеи. Знаеше какво иска да направи. Казваше на The Outlawz за какво точно да пишат. И те трябваше да пишат, защото който нямаше куплет, не влизаше в песента. ‘Pac завършваше вокала си, излизаше [от стаята за записи] и посочваше някого от The Outlawz. Ако той се запъваше, ‘Pac посочваше следващия. А първият просто пропускаше песента. Ако не бяха уверени в себе си, ‘Pac им показваше, че просто няма да ги включи.

Lance Pierre:

Имахме идея да направим интро, в което оръжието говори. Така че ни трябваше жена. Накрая намерихме това момиче – тя работеше в Death Row Records – Virginya Slim. Тя просто направи всичко от първия път.

Hurt M Badd:

На „Me And My Girlfriend“ ‘Pac се опита да ме хване натясно. След като беше направил четири песни, той дойде при мен – имам малка стая, в която работя – и ме извика. Каза ми: „Знаеш ли кво? Искам бийт с по-бързо темпо, който не звучи като нищо, което си правил досега.“ Веждите ми подскочиха и много се изненадах. ‘Pac ми каза: „И искам да застанеш точно тук и да го направиш пред мен.“ И нека ви кажа нещо: всичко, което беше около сърцето, отиде някъде около краката ми. По цялото ми тяло изби пот. Но аз съм такъв тип човек, че обичам предизвикателствата към това, което правя. Tupac каза: „Сега веднага, тук пред мен.“ Започнах от нулата. Просто казах на DJ-я да семплира нещо от клавиатурата. Всички ме гледаха и говореха нещо от рода на „Какво? Ама той не знае какво прави.“ Доста бързо направих барабаните и погледнах към момчето с бас-китарата. Казах му да изсвири нещо и му дадох малко ритъм. Той влезе с някаква мелодия. И преди да предположите, ‘Pac доби изражение тип „Не мога да повярвам.“ Когато завършихме китарата, той вече беше на крака. Всеки път, когато имаше инструментал, който му харесваше, ‘Pac го прослушваше и измисляше припева. Тогава се обърна към The Outlawz и им каза: „Това е припева, чуйте го.“ и направи „Me And My Girlfriend“.

11. Hold Ya Head

E.D.I.:

Песента ми напомня Me Against The World. Това е една от мелодиите, за които ‘Pac просто казваше: „Изсвири това.“ Всичко просто си дойде на мястото. Hurt M Badd направи барабаните, пианото също беше готово. Това е едно от нещата, с които ‘Pac беше известен.

Hurt M Badd:

‘Pac вече беше написал куплета си и припева. Той влезе в стаята и ме попита дали мога да пея. Искаше да изпея припева. Казах му: „Идвам веднага.“ Когато ‘Pac затвори вратата, аз започнах да подскачам напред-назад из стаята. Когато отидох при него, бях много нервен. Той ми показа какво трябва да изпея. И за щастие всичко беше страхотно. Когато трябва да рапираш или да пееш с ‘Pac, нямаш проблеми с него. Но относно продуцентите – виждал съм го да се кара с няколко. За щастие ние двамата не сме имали проблеми.

12. Against All Odds

E.D.I.:

Тази песен завършва албума. Много хора не знаят, че оригиналът е песента на Cameo „The Skin I’m in“. ‘Pac явно я е слушал по пътя, и когато влезе в студиото я изсвири на Hurt M Badd и му каза: „Искам този bass line.“ Hurt M Badd го изсвири [на клавиатурата].

Hurt M Badd:

В тази песен ‘Pac се обръщаше към Nas и останалите си врагове. Той си приготвяше оръжията за война, арсеналът му беше готов. В дена, когато правехме тази песен, Tupac каза: „Трябва ми песен за война. Искам да отида на война.“ Даде ми един час. След това се върна и ме накара да добавя bass line-а от песента на Cameo. След като го добавих, ‘Pac каза: „Това е!“ Извика The Outlawz и започна да рецитира припева: „This be the realist shit I ever wrote.“ Докато ‘Pac записваше вокалите си, той не просто записваше. he was also kicking over the music stand, hitting the microphone. Имаше определена атмосфера в стаята. Всички знаехме какво става. Когато ‘Pac започна да пее, всички просто се спогледахме като „Ето, пак сме тук.

За TupacBG.Com

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Shop soccer apparel for men,fodboldtrøjer tilbud women, and kids at the adidas online store and order today.www.xn--billigenbatrjer-hub.com Browse a selection of jerseys,orologi replica svizzeri pants, shorts and more.stroje piłkarskieSoccer Training Suit Price Comparison,Goedkope Voetbalshirt Price Trends for Soccer Training Suit as Your Reference.Fotbalové Dresy Dětské Buy Soccer Training Suit at Low Prices on Aliexpress.com now .Billiga fotbollskläderBuy Bubble soccer online from Buybubblefootball at competitive price.Maillot de foot acheterFree shipping,1.5 Blue clear bubble soccer suit. Inflatable soccer field,soccer Arena.